06 / 05 / 2024

Osman Cevdet Akçay: Türkiye algısı değiştirilmeli!

Osman Cevdet Akçay: Türkiye algısı değiştirilmeli!

GYODER'in düzenlediği "Gayrimenkul Zirvesi 13"te ekonomiye yönelik değerlendirmelerde bulunan Yapı Kredi Başekonomisti Dr. Osman Cevdet Akçay, Türkiye'nin en büyük dezavantajının uluslararası alandaki kötü algısı olduğunu belirtti....




Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) düzenlediği "Gayrimenkul Zirvesi 13"te ekonomiye yönelik değerlendirmelerde bulunan Yapı Kredi Başekonomisti Dr. Osman Cevdet Akçay, Türkiye'nin en büyük dezavantajının uluslararası alandaki kötü algısı olduğunu belirtti....


3 yıl sonra anlaşıldı 


Bu algı problemi nedeniyle Türkiye'nin her maça 1-0 mağlup başladığını vurgulayan Akçay, "Ne yapıp edip maçı beraberliğe taşımamız gerekiyor. Ondan sonra çok çalışarak galibiyete odaklanmamız lazım" diye konuştu. 


Piyasa otoritelerinin bile Merkez Bankası'nın uyguladığı para politikasına saygı göstermediğini kaydeden Akçay, ancak 3 yıl sonra doğru olduğunun algılandığını dile getirdi. Akçay, "Bu da Türkiye'ye yönelik yanlış algıdan kaynaklanıyor. Gelişen piyasalar içinde Türkiye algısı bana göre en zor ve en geç değişebilen algı" dedi. 

Akcay, dünyada yürürlükteki düşük reel faiz seviyelerinin yukarı yönlü düşük reel faizin bundan sonra yukarı yönlü hareket edeceği yönünde izlenimlerin olduğunu sözlerine ekledi. 


Sedat Yılmaz/Sözcü


Geri Dön