19 / 05 / 2024

türkiyenin dünyadaki algısı nasıl

türkiyenin dünyadaki algısı nasıl

GYODER'in düzenlediği "Gayrimenkul Zirvesi 13"te ekonomiye yönelik değerlendirmelerde bulunan Yapı Kredi Başekonomisti Dr. Osman Cevdet Akçay, Türkiye'nin en büyük dezavantajının uluslararası alandaki kötü algısı olduğunu belirtti....

Mayıs ayında ticari süt üretimi düştü, tavuk üretimi yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayına ilişkin üretim verilerini açıkladı Buna göre ticari süt miktarı, yüzde 11 düşerek 115 bin 382 tona geriledi. Tavuk eti üretimi ise yüzde 5,1 artarak 210 bin 14 tona çıktı.

ABD'li dev bankadan seçim öncesi döviz uyarısı! Sorunlar devam ederse Türk Lirası değer kaybedebilir!

ABD'li dev banka Goldman Sachs, Türkiye'de seçim öncesi döviz piyasasında istikrarsızlık potansiyeli olduğunu belirterek döviz uyarısında bulundu. Sorunlar devam ederse Türk Lirası değer kaybedebilir!

10 ili etkiledi acısı tüm dünyada duyuldu! 100 milyon dolar gönderiyorlar

10 ili etkileyen ama acısı bütün dünyada duyulan deprem ile ilgili Amerikalı müslümanlardan da destek açıklaması geldi. ABD Müslüman Örgütleri Konseyi, 100 milyon dolarlık yardım toplandığını açıkladı.

Süt üretimi düştü, tavuk üretimi arttı!

TÜİK, süt ve süt ürünleri üretimi ağustos verilerini paylaştı. Verilere göre; süt üretimi düştü, tavuk üretimi arttı!

Ekonomistlerin hocası Mahfi Eğilmez hangi ülkenin merkez bankasını örnek gösterdi? Tüm dünyaya ders verdi

Deneyimli ekonomist Mahfi Eğilmez, son yazısında Rusya Merkez Bankası'nı tüm dünyaya örnek göstererek, para politikalarını anlattı.

Doların patronundan tüm dünyayı korkutan itiraf!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, faiz artışları nedeniyle tüm dünyada işsizlik seviyelerinin yükselme durumunda olduğunu söyledi.

Türkeş Dış Ticaret Ve Turizm Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Türkeş Dış Ticaret Ve Turizm Danışmanlık Limited Şirketi Beylikdüzü'nde Akmal Khan Khıljı, Esmatullah Sharıfı, Jahangır Shah Popal Zaı, Qaıs Qayum ve Saıd Aqa Hashımı ortaklığında kuruldu.

Gıda enflasyonunda Türkiye dünya 4'üncüsü oldu!

Türkiye, dünya gıda enflasyonunda  Lübnan, Venezuela ve Surinam'ın hemen peşinen 4. sıraya yerleşti.

Türkiye dünya inşaat malzemeleri ihracatında 9. sırada!

Türkiye İMSAD, tarafından hazırlanan ‘Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu 2020’de yer alan bilgilere göre, Türkiye dünya inşaat malzemeleri ihracatında 9. sırada yer aldı.

Koronavirüs salgını, prefabrik çelik binalara talebi artırdı!

Tüm dünyadaki dengeleri alt üst eden koronavirüs salgını prefabrik çelik binalara talebi artırdı...

Kentsel dönüşüm sürecine bütüncül yaklaşılmalı!

‘1-7 Mart Deprem Haftası’ dolayısıyla açıklamada bulunan GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, Türkiye'de hayata geçen kentsel dönüşüm sürecine bütüncül yaklaşımla bakılması gerektiğini dile getirdi.

Kentsel dönüşüm sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli?

Gayrimenkul ve kentsel dönüşüm hukuku uzmanı avukat Senem Kiraz, kentsel dönüşüm sözleşmelerinde yaşanabilecek sorunlar hakkında önerilerde bulundu. Kiraz her türlü sorunun çözümü için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın devreye gireceğini dile getirdi. 

Türk inşaat şirketleri, Çin’in ardından dünyada ikinci sırada!

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Nihat Zeybekçi yaptığı açıklamada, “Üçüncü ülkelerde iş birliği yapabiliriz. Türk inşaat şirketleri, Çin’in ardından dünyada ikinci sırada.” dedi.

türkiyenin dünyadaki algısı nasıl Haberi

türkiyenin dünyadaki algısı nasıl


Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) düzenlediği "Gayrimenkul Zirvesi 13"te ekonomiye yönelik değerlendirmelerde bulunan Yapı Kredi Başekonomisti Dr. Osman Cevdet Akçay, Türkiye'nin en büyük dezavantajının uluslararası alandaki kötü algısı olduğunu belirtti....


3 yıl sonra anlaşıldı 


Bu algı problemi nedeniyle Türkiye'nin her maça 1-0 mağlup başladığını vurgulayan Akçay, "Ne yapıp edip maçı beraberliğe taşımamız gerekiyor. Ondan sonra çok çalışarak galibiyete odaklanmamız lazım" diye konuştu. 


Piyasa otoritelerinin bile Merkez Bankası'nın uyguladığı para politikasına saygı göstermediğini kaydeden Akçay, ancak 3 yıl sonra doğru olduğunun algılandığını dile getirdi. Akçay, "Bu da Türkiye'ye yönelik yanlış algıdan kaynaklanıyor. Gelişen piyasalar içinde Türkiye algısı bana göre en zor ve en geç değişebilen algı" dedi. 

Akcay, dünyada yürürlükteki düşük reel faiz seviyelerinin yukarı yönlü düşük reel faizin bundan sonra yukarı...