22 / 07 / 2024

Osman Kadri Koca: Lokasyonların gelişim potansiyellerine bakılmalı!

Osman Kadri Koca: Lokasyonların gelişim potansiyellerine bakılmalı!

Nitekim ATIG Menkul Değerler Araştırma Departmanı Yönetmeni Osman Kadri Koca yatırımcılara projelerini gerçekleştirdikleri lokasyonların gelişim potansiyellerine de bakmalarını öneriyor...





Önümüzdeki dönemde kentsel dönüşüm, yeni havaalanı, Olimpiyat Köyü, Kanal İstanbul, Marmaray, İstanbul’a üçüncü köprü, Avrasya Tünel projesi ve yeni finans merkezi gibi büyük çaplı yatırımların sektöre ciddi ivme katması bekleniyor. Analistler bu projelerin yanı sıra Türkiye'deki nüfus artışı, göç, gayri- menkuldeki KDV uygulaması, 2B düzenlemesi ve yabancılara mülk edinme hakkının tanınması başlıklarının sektörün gelişimini etkileyecek diğer veriler olduğunu belirtiyor. Kısaca analistler sektörün uzun vadede ciddi büyüme potansiyeli olduğunda hemfikir.


İşte bu nedenlerle Borsa İstanbul'daki gayrimenkul sektör hisselerinin yakından izlenmesi öneriliyor. Analistlerin yanı sıra şirket yöneticileri de gayrimenkulde yaşanacak olası hareketlenmeden Borsa İstanbul’daki gayrimenkul şirketlerinin olumlu etkileneceğini düşünüyor.


Nitekim ATIG Menkul Değerler Araştırma Departmanı Yönetmeni Osman Kadri Koca’nın GYO hisseleri için değerlendirmesi “Bu yıl Borsa İstanbul’un genel performansının üzerinde getiri sağlayabilirler” şeklinde.


Türkiye’nin gelişmekte olan ekonomiler içinde pozitif yönde ayrıştığını hatırlatan Koca’ya göre, ülke büyümesinin en önemli göstergelerinden olan inşaat ve onu tamamlayıcı sektörler ortalama büyüme hızının üzerinde artış kaydediyor.


Para


Geri Dön