27 / 04 / 2024

Osman Ulukaya kimdir?

Osman Ulukaya kimdir?

Yalova Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Osman Ulukaya kimdir? Osman Ulukaya, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Osman Ulukaya, ne zamandan beri bu görevde?



Osman Ulukaya kimdir?

Osman Ulukaya, 1973  Afyonkarahisar doğumludur. İlk ve orta öğrenimini aynı ilde tamamlamış, 1995 yılında YTÜ İnşaat  Mühendisliği  bölümünü  bitirmiştir. Çalışma hayatına İSKİ de başlamıştır. Türkiye’ nin ilk atıksu ileri biyolojik arıtma tesisleri ve derin deniz deşarjlarının inşaatlarında (Paşaköy, Küçükçekmece, Küçüksu, Tuzla ) görev almıştır. 


Uzmanlık alanı olan atıksu arıtımı ve deniz deşarjları ile ilgili Almanya, Fransa ve Hollanda’ da mesleki  eğitimler almıştır. İTÜ İnşaat Mühendisliği  Anabilimdalı Hidrolik ve Su Kaynakları  Mühendisliği  Programında  yüksek  lisans  eğitimini 1998 yılında, doktora eğitimini ise 2011 yılında tamamlamıştır. 


Baraj planlama ve tasarımı, yağış- akış  bağıntıları,  yapay zeka  teknikleri,  taşkın  erken  uyarı  sistemleri  konularında çalışmaları ve eserleri bulunmaktadır. Uluslararası  bir çalışma ile 2011 yılında Japonya’nın Kannagawa havzası için geliştirdiği yapay zeka tekniklerini ihtiva eden taşkın erken uyarı sistemi ve buna ait bilgisayar yazılımı ile literatürde bugüne kadarki en iyi sonuçları elde etmiştir.


2007-2011 yılları arasında Afyonkarahisar  İl Özel İdaresinde çalışmış ve  Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü  görevini  yürütmüştür. 06.12.2011 tarihi itibarı ile Yalova Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü  görevine başlamıştır. Arapça ve İngilizce bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.




Geri Dön