29 / 04 / 2024

Osman Zolan: Denizli bölgedeki ilk teleferiğe kavuşacak!

Osman Zolan: Denizli bölgedeki ilk teleferiğe kavuşacak!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kentte bir ilki daha gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "Denizli bölgedeki ilk teleferiğe kavuşacak. 1.5 ay içerisinde teleferik inşaatımızın tamamlandığını göreceğiz" dedi.



Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kentte bir ilki daha gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "Denizli bölgedeki ilk teleferiğe kavuşacak. 1.5 ay içerisinde teleferik inşaatımızın tamamlandığını göreceğiz" dedi.Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kenti yayla turizminde marka yapacak kompleks projeyi inceledi. Teleferik projesi ile başlayan inceleme kapsamında, başlangıç istasyonunda yetkililerden projenin geldiği nokta ile ilgili bilgi alan Zolan, vatandaşların bölgeye rahat ulaşımı için neler yapılması gerektiği konusunda talimat verdi. Daha sonra teleferiğin son istasyonuna çıkarak, burada çalışan işçiler ile sohbet eden Zolan, bir süre bin 400 metrelik rakımdan Denizli'nin eşsiz manzarasını izledi. Zolan son olarak Denizli'yi yayla turizminde marka yapacak tesislerin inşa edildiği, bölgede incelemede bulundu. Ormanlık alandaki bungalov evleri gezen Zolan, bölgeye yapılacak kafeterya ve diğer tesisleri tek tek inceledi. Zolan, teleferiğin son noktasındaki bin 400 metre rakımda yaptığı açıklamada ise Denizlililere müjdeyi verdi. Zolan, "Denizli bölgedeki ilk teleferiğe kavuşacak. 1,5 ay içerisinde teleferik inşaatımızın tamamlandığını göreceğiz" dedi. 



DOĞAYLA İÇ İÇE 

Zolan, "Sadece teleferik çalışması değil, yayla turizmini de hayata geçirerek Denizlili vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Denizli'de farklı seçenekler ortaya koymaya çalışıyoruz" diye konuştu. Zolan, "Teleferiğimiz ile birlikte yaylalanmız da artık Denizli ile buluşacak. Buradaki doğa ortamında çocuklarımız ve insanlarımız iç içe yaşayacak. Kışın kar yağışım görmek için halkımızla buraya geleceğiz. Yazın ise bin 500 metre rakıma ulaşan yaylamız insanlara güzellik sunacak." dedi. Yaylada çadır alanlarının da olacağına işaret eden Zolan, "Gece konaklamak için ahşap evlerimiz var. Kafeterya, restoran gibi seçenekler olacak." dedi. 



KABİNLER GETİRİLDİ

Fen İşleri Daire Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ve DESKİ, kompleksin tamamlanması için çalışmaları yürütürken, projenin geldiği noktanın şu şekilde olduğu belirtildi: "Teleferik inşaatı kapsamında, başlangıç istasyonu inşaatı bitirildi, makara sistemi yapıldı. 9 direkten 6'sı tamamlanırken kalan 3 direk, 5 ton yük taşıyabilme kapasitesine sahip helikopter ile yerleştirilecek. Ayrıca ziyaretçileri bin 400 metre rakıma, bin 700 metre boyunca taşıyacak teleferik kabinleri bölgeye getirildi. 

Teleferiğin üst istasyonu yapımı sürerken, yaylada konaklama ve diğer hizmetler için yapılacak tesis çalışmaları sürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının yürüttüğü projede, Denizlilileri yazın sıcaktan kışın soğuktan koruyacak 30 adet bungalov inşaatı yükselirken, yöresel ürün sergi-satış yerleri, büfe, lokantası ve kır kahvesi de yapılıyor. DESKİ ise içme ve atık su projelerini hayata, geçirmeye başladı. Proje kapsamında, bölgeye su deposu, 2 adet terfi istasyonu ve 10 bin metrelik içme suyu hattı döşenmeye başladı. DESKİ'nin çalışmaları arasında arıtma tesisi ve atık su hattı da bulunurken, elektrik trafolarının yanında, internet erişimi için bölgeye fiber hat getirilecek." 



Günboyu 



Geri Dön