16 / 05 / 2024

Osmanbey uluslararası moda merkezi oluyor!

Osmanbey uluslararası moda merkezi oluyor!

OTİAD, tekstil sektörü ile özdeşleşen Osmanbey ismini markalaştırmak için kolları sıvadı. Osmanbey ismi tescil edilecek ve artık her isteyen kullanamayacak. Osmanbey'in kendine has da bir logosu olacak



OTİAD, tekstil sektörü ile özdeşleşen Osmanbey ismini markalaştırmak için kolları sıvadı. Osmanbey ismi tescil edilecek ve artık her isteyen kullanamayacak. Osmanbey'in kendine has da bir logosu olacak.

 Damat, İpekyol, Gizzia, Adil Işık gibi markalan çıkaran Osmanbey şimdi kendi ismini markalaştıracak. 4 bine yakın işletmenin faaliyet gösterdiği Osmanbey için Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği (OTİD) kolları sıvadı.

Devlet destekli markalaşma programı olan Turquality'e alternatif olmayı amaçlayan OTİAD kentler markalaşmadan içindeki firmalar markalaşamaz felsefesiyle hareket edecek ve önce Osmanbey ismini markalaştıracak. Osmanbey isminin tescili için Türk Patent Enstitüsü'ne başvuran OTİAD tescil işlemlerinin bitmesinden sonra Osmanbey ismini sadece üyelerine kullandıracak. OTİAD Başkanı Ali Ulvi Orhan markalaşma süreci için Şişli Belediyesi'nin de kendilerine destek verdiğini dile getirerek, "Kimse artık Osmanbey ismini kullanamayacak. Burada seçici bir kurul olacak, Osmanbey markasını taşıyıp taşıyamayacağına o karar verecek. Osmanbey için logo çalışmamız da var. Dış tanıtıma ağırlık vereceğiz. Osmanbey'i daha prestijli bir marka haline getireceğiz. Günde 5 bin kişi burayı ziyaret ediyor. Sayılı bir moda merkezi olmak istiyorsanız buna yakışır bir yüzünüz olmalı. Trafik keşmekeşinin sona erdirilmesiyle bölgemiz modern bir ticaret merkezi haline gelecek" dedi.

Her firmanın her sezon batma ihtimali var
Tekstil ve hazır giyim sektöründe kendini yenilemeyen firmaların ayakta kalma şanslarının bulunmadığına dikkat çeken OTİAD Başkam Orhan, "Tekstil öyle bir iş ki her sezon her firmanın batma ihtimali var. Sezona, trende uymayan yok olur. Her hafta şapkadan tavşan çıkarmak zorundasınız. Hele kadın ürünlerinde eğer sezonu geçirirseniz geçmiş olsun. Ürünleri yarı fiyatına sarsanız dahi dönüp bakmazlar bile. Yaş sebze ve meyve gibi, çıkardığınız an satacaksınız yoksa elinizde kalır" diye konuştu.

Uluslar arası moda merkezine doğru
OTİAD ayrıca Şişli Belediyesi ile birlikte Osmanbey'in uluslararası bir moda merkezine dönüştürülmesi planlanıyor. Osmanbey'de moda günleri, kültür ve sanat etkinlikleri düzenlenecek, sokak restoranları ve cafeler oluşturulacak. İki ayda bir de pazar günleri Osmanbey dev bir 'outlet' olarak mini bir alışveriş festivaline ev sahipliği yapacak.

Aralarında Kanada, Çin, Avusturalya'nın da bulunduğu 80 civarındaki ülkeye ihracat yaptıklarını aktaran Orhan, bölgedeki işadamlarının en büyük sıkıntılarından birinin bavul ticaretinin ihracat sayılmaması olduğunu ifade etti. Orhan bu sıkıntıyı gidermek için Merter ve Laleli'deki derneklerle ortak hareket ettiklerini anlatarak, Gümrük Müsteşarlığı ve DTM ile görüştüklerini, 4.5 milyar dolarlık tekstil ihracatının liman ve havalimanı yakınlarında kurulacak antrepolar ve Basitleştirilmiş Gümrük Hattı ile ihracata kazandırılacağını dile getirdi.

Şehriban Kıraç/Cumhuriyet

 


Geri Dön