02 / 05 / 2024

Osmanbey'de iki dükkandan biri kiralık!

Osmanbey'de iki dükkandan biri kiralık!

Türkiye tekstil ihracatının merkezi Osmanbey’i koronavirüs salgını vurdu. Bölgede iki ile üç mağazadan birinde ‘devren kiralık' ilanları asılı...



Kovid-19 salgını Türkiye'nin tekstil merkezi Osmanbey'i de vurdu. Tekstilciler son alım heyetinin 3 ay önce geldiğini belirtirken, OTİAD Başkanı ihracat kaybının yüzde 40’a ulaştığını dile getirdi. 

Sözcü'den Özlem Ermiş Beyhan'ın haberine göre; Osmanbey, koronavirüs salgını sebebiyle zor günler geçiriyor. Türkiye'nin tekstil ve hazırgiyim ürünlerini 146 ülkeye gönderen bir ihracat merkezi olan bölgede sokaklar ıssız kaldı ve birçok dükkan kepenklerini indirdi. Bölgede iki ile üç mağazadan birinde ‘devren kiralık' ilanları asılı. 

Son alım heyetinin 3 ay önce geldiğine dikkat çeken Osmanbeyli tekstilciler, telefon ve internet ile satış yapmak için çabaladıklarını belirtti. 

Kimi, “Hükümet artık tekstili ‘çaput' olarak görüyor, sektöre arkasını döndü” derken, kimi yaz koleksiyonlarının gün yüzü göremeden stok haline gelmesinden dertli. Pandemide ikinci dalga yasaklar da ihracatçıyı zorluyor. Örneğin, son olarak Sırbistan'dan alım heyetleri bölgeye gelme hazırlığındayken ülkede yeniden karantina tedbirleri alınması üzücü olmuş.

Bölgede sıkıntılı bir dönem yaşandığını Osmanbey Tekstilci İş İnsanları Derneği (OTİAD Başkanı Rıdvan Kandağ da onaylıyor. Bir zamanlar global hazır giyim fuarlarının katılımcılarının yaklaşık yüzde 20'sini Osmanbey esnafı oluştururken, bugün tekstilciler ellerinde telefon eski müşterileri ile ilişkilerini koparmamak için çaba gösteriyor. 

Kandağ, “Geçen yıl Osmanbey bölgesinden 1.5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Bu yılın ilk 7 ayında ise geçen yıla göre ihracatımız yüzde 40 azaldı. Yılı yüzde 30 düşüşle tamamlarız” dedi. 

Koronavirüs sürecinde kira rehberi!


Geri Dön