27 / 04 / 2024

Osmangazi Meydanı Projesi'nde inşaat tamamlanıyor!

Osmangazi Meydanı Projesi'nde inşaat tamamlanıyor!

Bursa'da Osmangazi Meydanı’nı inceleyen İnşaat Mühendisleri, büyük projeleri dışında emsal azalımı başta olmak üzere inşaat tekniği ve bölgeyi değerlendirmesini nedeniyle Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkürlerini iletti.



Bursa Osmangazi Meydanı için çalışmalar hızla sürerken, kent dinamikleri de Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın daveti ile çalışmaları yakından görme fırsatına sahip oluyor. Dev şantiyenin son ziyaretçileri İnşaat Mühendisleri Odası yönetim kurulu üyeleri ve genç inşaat mühendisleri ile AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç olarak öne çıktı.

KENT ADINA BÜYÜK DEĞER, MÜHENDİSLİK ADINA OKUL

Osmangazi Meydanı Projesi’nin teknik olarak her zaman karşılaşılacak bir çalışma olmadığını sözlerine ekleyen İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, inşaat mühendisliği açısından büyük öneme sahip bu projeyi özellikle odaya üye genç inşaat mühendislerinin görmesini istediklerini anlattı. İMO Başkanı Mehmet Albayrak, “İnşaat için yaklaşık 25 metre derinliğe inilmiş. Geçici ankreaj yapıları var. Komplike bir sistem uygulanmış. Osmangazi Meydanı, teknik olarak her zaman karşılaşacağımız bir proje değil. İnşaat mühendisliği açısından özellik arz ediyor. Bir diğer önemli kısmı da burada emsal artırımı değil azalımı söz konusu. İnşaat mühendisleri olarak bu durum bizi çok memnun etti. Bursa’da son dönemde yapılan tesislerin hemen hemen hepsinde emsal artırımı varken, burada tam tersi olmuş. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’ı bunun için kutluyor ve teşekkür ediyorum. 24 saat insanların rahatlıkla dolaşabileceği bir meydan olması dolayısıyla da çok önemli bir yatırım” şeklinde konuştu.

“BELGESELLERE KONU OLACAK BİR İNŞAAT ÇALIŞMASI”

Meslektaşlarıyla beraber bu tarihi proje alanınında incelemelerde bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç de, Bursa’nın gerçek bir meydana kavuştuğunu sözlerine ekleyerek, “Bugün burada hepimiz gördük ki, Bursa gerçek bir meydana kavuşuyor. Osmangazi Belediyesi, gerçekten devasa bir projeyi hayata geçiriyor. Burada, belgesellere konu olacak bir inşaat çalışması var. Derin perdeler, ankreajlar ve 28 metre uzunluğunda fore kazıklar mevcut. Ben bu dev projenin manevi mimarı olan Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’ı ve ekibini tebrik ediyorum. Bursa’mız için hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.


Geri Dön