02 / 05 / 2024

Osmangazi park ve yeşil alanlarla donatılıyor!

Osmangazi park ve yeşil alanlarla donatılıyor!

Bursa Osmangazi Belediyesi, çarpık ve plansız yapılaşma nedeniyle sosyal yaşam alanları bulunmayan mahallelere nefes aldıracak meydan ve yeşil alan düzenlemeleri ile projeler geliştirmeye devam ediyor...



Osmangazi Belediyesi, çarpık ve plansız yapılaşma nedeniyle sosyal yaşam alanları bulunmayan mahallelere nefes aldıracak meydan ve yeşil alan düzenlemeleri ile, vatandaşları sıkışık kent yapısından kurtararak nefes alabilmelerine imkân sağlayan projeler geliştirmeye devam ediyor. 


Son olarak Hüdavendigar Mahallesi'nde gerçekleştirilen meydan ve yeşil alan çalışmalarının yapıldığı alanda incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 180 metrekaresi yeşil alan olmak üzere toplam 500 metrekare alanda gerçekleştirilen meydan ve çevre düzenleme çalışmaları ile Hüdavendigar mahallesinin rahat bir nefes aldığını söyledi. İnceleme gezisi sırasında mahalle sakinleri tarafından coşkuyla karşılanan Başkan Dündar, yeni dönemde de yapacakları hizmetlerle Osmangazi'yi Türkiye'nin parlayan yıldızı haline getireceklerini söyledi. 

Osmangazi'nin tüm mahallelerinde olduğu gibi Hüdavendigar Mahallesi'ne de meydan ve yeşil alan kazandırdıklarının altını çizen Başkan Dündar, "İlçemizin en büyük sıkıntılarından birisi çarpık ve plansız yapılaşma. Osmangazi, Bursa'da boş alan sıkıntısının en çok yaşandığı ilçemiz. Tarihi yapısı ve yoğun göç nedeniyle kentteki çarpık yapılaşma, bizlerin hareket alanını da oldukça kısıtlıyor. 



Ancak, göreve geldiğimiz ilk günden itibaren her mahallemize meydan, meydan ve yeşil alanlar kazandırmak için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Genellikle kamulaştırmalar sonucunda elde ettiğimiz alanlara kurduğumuz park ve meydanlar, belki de Bursa'nın değil, Türkiye'nin maliyet olarak en pahalı parkları oluyor ancak, vatandaşlarımıza nefes aldıracak yaşam alanlarını, hayata geçirmeyi sürdüreceğiz" dedi. 



Yurthaber 


Geri Dön