28 / 04 / 2024

Osmangazi'deki 9 metruk bina yıkıldı!

Osmangazi'deki 9 metruk bina yıkıldı!

Osmangazi Belediyesi, Tayakadın Mahallesi’nde yer alan ve madde bağımlılarının mesken tuttuğu 9 metruk binayı yıktı.



 

Metruk halde bulunan, ilçe halkının can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki terk edilmiş yapılar, tek tek tespit ediliyor ve Osmangazi Belediyesi tarafından yıkılıyor. Osmangazi Belediyesi'nde yer alan habere göre, metruk binalar konusunda vatandaşlardan gelen talepleri doğrudan değerlendirmeye alan Osmangazi Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Tayakadın Mahallesi’nde yer alan 9 binanın yıkılması için harekete geçti. 

 

Uyuşturucu madde kullanıcılarının mesken edindikleri ve tehlike arz eden metruk binayı yıkmak için çalışma başlatan belediye ekipleri, hak sahiplerinin bilgisi dahilinde 9 binanın yıkımını gerçekleştirdi.

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 2017 yılı içerisinde 52 metruk binayı yıktıklarını söyleyerek, “Halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamaya ve ilçe estetiğini korumaya yönelik olarak yürüttüğümüz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Metruk binaların yasadışı bir biçimde kullanılması kabul edilemez. Kentin siluetini bozan bu yapılar, aynı zamanda halkımızın can ve mal güvenliğini de tehdit etmektedir. Bu yapıları, yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere göre yıkımlarını gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

 


Geri Dön