03 / 05 / 2024

Osmangazi'den 16 vizyon proje!

Osmangazi'den 16 vizyon proje!

Osmangazi'den 16 vizyon proje geliyor. Osmangazi Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Mustafa Dündar, yeni dönemde göreve gelmesi halinde hayata geçireceği 16 vizyon projesini açıkladı.



Bursa'nın 16 numaralı plakasından hareketle Osmangazi'nin 16 vizyon projesini belirlediklerini açıklayan Dündar, "Önce insan ilkesiyle yola çıkarak, bütün Osmangazililerin görüşüyle belirlediğimiz 16 proje bizim lokomotifimizi oluşturdu. Bu projelerle şehirde hayatı rahatlatıp, insanların stresini azaltacağız" dedi. 

Projeleri tek tek açıklayan Dündar, "İlk projemiz Osmangazi Gösteri Merkezi'dir. Bursa'mız en büyük gösteri merkezine bu proje ile kavuşacak. 3 bin kişi kapasiteli salonu ile gösteri dünyasının Bursa'daki adresi olacak" dedi. 


ADRENALİN PARKI 


İkinci projenin gençlere ve ruhu genç kalanlar için olduğunu belirten Dündar,"Bu proje Bursa'da bir ilk. İnsanın adrenalin salgısını arttıracak bir park olacak. Eğlenceyi barındıracak ve Bursa'nın yeni sembolü olacak. Uludağ'ın eteklerinde planlıyoruz" diye konuştu. 


ÇOCUK DÜNYASI 


Çocuklarla ilgili projeyi de açıklayan Dündar, "Bu proje de bir ilk. Bunun adı çocuk dünyası. Bir mekan hayal edin içinde şehir olsun. Onun sahibi çocuklar olsun.O şehirde her şey çocuklara hizmet etsin" dedi. 


ATLETİZM SALONU 


Dördüncü projenin Osmangazi Atletizm Salonu olduğunu vurgulayan Dündar, "Türkiye ve Bursa'nın ilk atletizm salonu olacak. Küçükbalıklı bölgesinde hayat bulacak" dedi. 

BİLGİ EVLERİ Gençlere yönelik bilgi evleri yapacaklarını kaydeden Dündar, "Gençlerimize ve yönelik bir proje bilgi evleri. Bu merkezlerde çocuklar bilgi ve sevgi ile yarınlara hazır olacak" ifadelerini kullandı. 


AİLE REHBERLİK MERKEZİ 


Bu dönem aileyi de önemsediklerini vurgulayan Dündar, "Aile rehberlik merkezleri kuruyoruz. Bu projenin tekmelinde kadınlar var. Bu merkezde annelerimizin dertlerin çözüm bulacağız" dedi. 


YASLILAR VE ENGELLİLER İÇİN MERKEZ 


Herkesin şehirden faydalanmasını istediklerini anlatan Dündar, "Yaşlılar ve engeller için kaliteli yaşama merkezi yapmayı planlıyoruz. Bu merkezlerimizde otistik vatandaşlarımız, alzheimer hastalarımız ilgi ve şefkatle buluşacak" diye konuştu. 


ULUDAĞ ENDEMİK PARKI 


Uludağ ile ilgili de bir projenin olduğunun altını çizen Dündar, "Uludağ endemik parkı projemiz var. Uludağ bin 320 değişik özel bitki türüne ev sahipliği yapıyor. Dünya coğrafyasında başka benzeri yok. Bu benzersiz doğa güzelliklerini koruma altına alıyoruz, Bu park ile gelecek nesillerin garanti altına alınacak" şeklinde konuştu. 

EKOLOJİK YAŞAM MERKEZİ Çevre ile ilgili ekolojik yaşam merkezini hayata geçireceklerini belirten Dündar, şu açıklamaları yaptı: "Doğada olan ne varsa burada olacak. Doğaya zarar vermeden zenginleştirerek nasıl yaşayacağımızı öğreneceğiz. Bu mekandan 7'den 77'ye doğayı tanıyacak merkez olacak." 


KÖYLERLE İLGİLİ PROJE 


Köylerle ilgili proje hakkında da bilgi veren Dündar, "Bu dönem kırsal kalkınma dönemi olacak. Her köyümüze park ve spor alanları yapacağız.Tabiatı ile huzur içinde yaşanan bir Osmangazi olacak" şeklinde konuştu. 


PAZAR YERLERİ 


Şehir merkezinde başta trafik olmak üzere, hayatı olumsuz etkileyen sokak pazarlarının yeni projelerle bir bir kaldırılacağına temas eden Dündar, "Demiıyolu caddesindeki pazar kalkacak. Bursa'nın en büyük sokak pazarı olan Pazar pazarı yeni dönem iki noktada şekillenecek" dedi. 


ALTERNATİF YENİ YOLLAR 


Bursa'nın alternatif yeni yollar kazanacağını açıklayan Dündar, "Büyükşehir ve ilçe belediyelerin yapacağı çalışmalarla yeni yollar yapılacak. 

40 metrelik bulvar projemiz var" açıklamasında bulundu. 


TARİHİ KEDİ TEKKESİ 


Kedilerle ilgili projeyi anlatan Dündar, şunları söyledi: "Tarihi kedi tekkesi oluşacak.Bu dönem kedi hastanemiz olacak.Kedi severlerimiz Bursa'da çok. Bizler de onlara destek oluyoruz." TARİHİ BURSA EVLERİ KÜLTÜR ADASI Tarihi Bursa evleri kültür adası projesini hayata geçireceklerini belirten Dündar, "Tarihi Bursa evlerimizin arasında, sokaklarda ortak kullanacağız. Bu adada kültürel değerlerimizin adına ne varsa bulabileceksiniz. Bursa bıçakçısını, bakırcısını, çivicisini, Hacivat ile Karagöz'ü gibi bir çok unsur bulunacak. Bursa için ayrıcalıkla turizm projesi olacaktır" diye bilgi verdi. 


PANORAMA BURSA 1326 PROJESİ 


Panorama Bursa 1326 projesi hakkında da bilgi veren Dündar, "Gerek mimarisi, gerekse konusu açısından şehrimiz için ayrıcalıkla bir projedir. Proje başka bir açıdan kültür kompleksidir. 


Mimarisi ile örnektir. Mimarisini Uludağ Üniversitesi ile çalıştık. Tüm kent sahiplenecek" dedi. 


KENT MEYDANI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ 


Her projenin birbirinden değerli olduğunu açıklayan Dündar, "Osmangazi'de başlattığımız kentsel dönüşüm planını başlangıcıdır. Kent meydanı kentsel dönüşüm projesi. Bursa, bu projesi ile gerçek kent meydanına kavuşmuş olacak. Mimarisi ile modern bir cami kent meydanında yükselecek.  Ankara  yolunun bölmüş olduğu bir Santral Garaj var. Bu meydan mahalle ile birleşmiş olacak. Otoparkıyla, kafeteryalarıyla gece-gündüz yaşayan bir meydanımız olacak. 


Bursa'nın merkez ilçesinde gerçek meydanı inşa etmiş olacağız. İnsanı ile yaşayan ve nefes aldıran kent meydanını müjdeliyoruz" şeklinde konuştu. 


Bursa Meydan


Geri Dön