09 / 05 / 2024

Osmaniye'de 554 projenin 186'sı tamam!

Osmaniye'de 554 projenin 186'sı tamam!

Osmaniye İl Koordinasyon Kurulu ekim ayı toplantısı, Vali Kerem Al başkanlığında gerçekleştirildi. Al, "Planlanan 554 projenin toplam bedelinin 1 Milyar 256 Milyon 742 Bin TL olduğunu" söyledi.



İL KOORDİNASYON KURULUNUN 2016 YILI EKİM AYI TOPLANTISI YAPILDI

 

İl Koordinasyon Kurulunun 2016 yılı Ekim ayı Toplantısı yapıldı. Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda Vali Kerem Al Başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, İlçe Kaymakamları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluşları Bölge ve İl Müdürleri katıldı.

 

 Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Kerem Al, kalkınmanın öncelikli hedef olduğunu belirterek, “Hepimizin malumu olduğu üzere kalkınma yarışında çetin bir mücadele devam ediyor. Bu coğrafyada güçlü kalabilmenin yolu, şüphesiz ki, kalkınmadan geçiyor” dedi. Sözlerinin devamında 15 Temmuz hain kalkışmasının ülkemizin tarihinde kara bir leke olduğunu ve milletimizin hafızasından silinmeyeceğini vurgulayan Vali Al, “Bu hain kalkışmaya verilebilecek en iyi cevap gündemimize yoğunlaşmak ve kalkınma hedeflerimizi en kısa sürede gerçekleştirmektir. Bu amaçla, projelerimizi bir an önce hayata geçirmek hepimizin temel sorumluluğudur” diye konuştu. Toplantıda, yatırımlardaki darboğazlar ve bunların aşılması için neler yapılması gerektiğinin değerlendirileceğini de ifade eden Vali Al, “2016 yılı dönem sonu itibariyle ilimizde 554 proje üzerinde çalışma yapılmasının planlanmış olmasına rağmen dönem sonu itibariyle halen 235 projeye başlanılamadığını görüyoruz. Daha öncede bu konuda uyarıda bulunmuştum, yine aynı uyarıyı yapıyorum; Ödenekler zamanında kullanılmalı ve yatırımlar zamanında gerçekleştirilmelidir” dedi.

 

 Sözlerinin devamında yatırımlar konusunda bilgi veren Vali Al, planlanan 554 projenin toplam bedelinin 1 Milyar 256 Milyon 742 Bin TL olduğunu, 2016 yılında bu projelere ayrılan ödenek miktarının 339 Milyon 420 Bin TL olup, 2016 yılı dönem sonu itibariyle bu ödenekten 170 Milyon 602 Bin TL harcama yapılarak % 50,2 oranında nakdi gerçekleşme sağlandığını kaydetti. 2016 yılı dönem sonu itibariyle, 554 projenin 186’sının tamamlandığını, 111’inin yapımı devam etmekte olduğunu, 22’si  ihale aşamasında olduğunu ve 235’ine ise henüz başlanılamadığını ifade eden Vali Al, il genelinde yatırımlara sektörel bazda bakıldığında; en büyük harcamanın % 54’lük pay ile ulaştırma sektörü, % 27’lik payla eğitim sektörü, % 12’lik pay ile içerisinde harita-kadastro, imar planı, kanalizasyon, çeşitli inşaatlar ile içme suyu gibi kalemlerin yer aldığı Diğer Kamu Hizmetleri sektörü olduğunu söyledi.

 

Toplantının devamında; DSİ 6. Bölge Müdürlüğü, Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü, İlbank A.Ş.  Adana  Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, T.C.D.D 6. Bölge Müdürlüğü, TEİAŞ 18. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü, MTA Doğu Akdeniz Bölge Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro 12. Bölge Müdürlüğü, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi yetkilileri biten ve devam etmekte olan projeleri hakkında bilgi vererek, kendilerine yöneltilen soruları yanıtladılar. Toplantının sonunda, Vali Kerem Al, toplantıya katılım ve katkıları nedeniyle herkese teşekkür etti. 


Akdeniz Gazetesi


Geri Dön