29 / 04 / 2024

Osmaniye'de konut inşaatları kısa sürede başlayacak!

Osmaniye'de konut inşaatları kısa sürede başlayacak!

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, kentte yanan konutların yerine inşa edilecek yeni konutların yapımına kısa sürede başlanacağını dile getirdi.



Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Kadirli’nin Karatepe ve Kızyusuflu köylerinde yangında zarar gören bölgelerde inceleme gerçekleştirdi. Milliyet'te yer alan habere göre; Yılmaz kısa sürede burada yanan konutların yerine yenisinin inşa edileceğini açıkladı.

Yılmaz açıklamasında “Vatandaşlarımızın zararlarının karşılanması, evleri yanan vatandaşlarımızın evlerinin yapılması hususundaki çalışmalarımız hızla devam ediyor. Birkaç gün içinde, yanan evlerin yapımına başlayacağız" dedi.

Vali Yılmaz, önceki günlerde yaşanan orman yangınında evleri hasar gören vatandaşları ziyarette bulundu. Vali Yılmaz’ın ziyaretlerinde Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mesut Ovalı, İl Defterdarı Emin Temiz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İrfan Remzi Yılmaz, Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Mustafa Örel ve Kadirli Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Semercioğlu da bulundu.

Osmaniye de konut inşaatları kısa sürede başlayacak!

Karatepe Köyünde yangında evleri zarar gören Dursun Sağlamer, Nihat Sağlamer ve Yusuf Sağlamer, Bilal Torşahin ve Fazlı Torşahin ile Kızyusuflu Köyünde Necati Türkmenoğlu’nu ziyaret eden Vali Erdinç Yılmaz, vatandaşların yangından zarar gören evlerinde inceleme yaptı. Vali Erdinç Yılmaz, "Yangın esnasında ve sonrasında vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Vatandaşlarımızın zararlarının karşılanması, evleri yanan vatandaşlarımızın evlerinin yapılması hususundaki çalışmalarımız hızla devam ediyor. İnşallah, birkaç gün içinde, yanan evlerin yapımına başlayacağız" şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının tespit çalışmaları konusundaki sorusunu cevaplayan Vali Yılmaz, “Zararların tespiti yapıldı, yanan orman alanlarının tespitini de Orman Bölge Müdürlüğümüz yapıyor. En hızlı bir şekilde sonuçlandırıp, Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda gerekeni yapacaklar”dedi.  

Yangın bölgelerinde 'TOKİ' adımı: Yeni konutlar 1 yılda tamamlanacak!


Geri Dön