07 / 05 / 2024

Osmanlı Halk Pazarı'ndaki yangında 250 iş yeri kül oldu!

Osmanlı Halk Pazarı'ndaki yangında 250 iş yeri kül oldu!

Başkent'in Keçiören ilçesindeki Osmanlı Halk Pazarı'nda yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre, saat 04.30'da başlayan yangın, kısa sürede halk pazarındaki 250 iş yerini sardı. Olayda, kapalı pazar yerindeki 250 iş yeri tamamen yandı.




Başkent'in Keçiören ilçesindeki Osmanlı Halk Pazarı'nda yangın çıktı.  Edinilen bilgiye göre, saat 04.30'da başlayan yangın, kısa sürede halk pazarındaki 250 iş yerini sardı. Olayda, kapalı pazar yerindeki 250 iş yeri tamamen yandı. 


Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangın, sabah saatlerinde kontrol altına alındı. Yangın haberini alıp çarşıya gelen esnaf, gözyaşları içinde söndürme ve soğutma çalışmalarını takip etti.  


Ankara Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünden polisler, sabah saatlerinden itibaren çarşının etrafında güvenlik önlemi aldı. Polis, iş yerine girmek isteyen esnafa güvenlik gerekçesiyle izin vermedi.


Soğutma çalışmasının tamamlanmasıyla olay yerine gelen savcı, polis ve itfaiye görevlileri eşliğinde pazarda incelemelerde bulundu. Pazarda görevli gece bekçileri, ifadelerine başvurulmak üzere Keçiören Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.


Öte yandan yetkililer, ilk tespitlere göre yangının elektrik kontağından çıktığını, kesin sonuç için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Esnaf kundaklama ihtimalinin de soruşturulmasını istedi.


Yangının, dükkanlardaki piknik tüplerinin patlaması ve iş yerlerinin yapıldığı malzemeler nedeniyle hızla yayıldığı, 253 dükkanın tamamen kullanılamaz hale geldiği bildirildi.


İş yerlerinin sigortasının bulunmadığını dile getiren çarşının yöneticileri ise çalışanlar ve toptancılarla binlerce kişiye iş imkanı sağlayan pazarın eski haline getirilmesi için yetkililerden yardım beklediklerini dile getirdi.


AA


Ankara Ticaret Odası haberi şu şekilde servis etti;


Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, sabaha karşı çıkan yangında 250 işyerinin tamamen yandığı Osmanlı Halk Pazarı’nda incelemelerde bulundu.

 

Bezci, Başkent’in Keçiören İlçesi’ndeki Osmanlı Halk Pazarı’nda çıkan yangının ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi,  Ankara  Milletvekili Emrullah İşler, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile birlikte yangın yerinde incelemelerde bulundu. Yangının nasıl başladığı ve yayıldığı hakkında görgü tanıklarından ve esnaftan bilgi alan Bezci, Pazar esnafına “geçmiş olsun” dileklerini iletti.  Yangın nedeniyle mağdur olan esnafın üzüntüsünü paylaşan Bezci, itfaiye yetkililerinden yangın söndürme çalışmaları hakkında da bilgi aldı. Bezci, “Yangın sabaha karşı 04.00 sıralarında meydana gelmiş ve hemen itfaiyeye haber verilmiş. İtfaiyemiz de 25 araç ve 108 personeliyle yangına müdahalede bulunmuş. 250 iş yerinin yandığı belirtiliyor. Yangının çok daha fazla büyümeden kontrol altına alınmış olması ve yangında can kaybının olmaması tesellimiz. İnşallah böyle bir kaza böyle bir bela daha yaşamaz esnafımız” diye konuştu.

 

Yangının esnafa ve Ankara ekonomisine zararının büyüklüğüne dikkat çeken Bezci, “Yangınla ilgili detaylı inceleme çalışmaları yapılacak ve nedeni bu çalışmaların ardından açıklanacaktır. Esnafımızın ekmeğini kazandığı bir yerde yangın çıkması, deyim yerindeyse ekmek teknelerinin yanması gerçekten çok üzücü. Bu üzüntüyü paylaşıyorum. Allah beterinden saklasın. Ankara Ticaret Odası olarak yangından etkilenen esnafımıza elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi.



Haber Milliyet gazetesinde şu şekilde yer aldı;



Ankara Keçiören Gazino Durağı’ndaki Osmanlı Halk Pazarı’nda dün sabaha karşı 04.28’de başlayan yangın paniğe yol açtı. Yangın, kısa sürede halk pazarındaki 253 iş yerini sardı. Olayda, kapalı pazar yerindeki 253 iş yeri yandı. Sigortalarının olmadığını anlatan esnaf sabotaj iddiasında bulundu.



Sinir krizi geçirdiler

Pazardaki yangını öğrenen çok sayıda iş yeri sahibi olay yerine geldi. Yangın sürerken pazara giren bir kişi, emniyet güçlerince alandan çıkarıldı. Yangını duyarak olay yerine gelen bazı esnafın, dükkanlarından, zarar görmeyen mallarını çıkarmaya çalıştığı görüldü. Bazı esnaf, söndürme çalışmalarını izlerken gözyaşlarına hakim olamazken, bazıları da sinir krizleri geçirip yangına kendileri müdahale etmek istedi. 

 

‘Maddi hasar çok’

Yangını izleyen Haydar Yeşilyurt isimli bir esnaf, “Gece 3 tane görevlimiz var burada. Sabaha kadar geziyorlar, kameralarımız var burada. İçerideki maddi hasarı hesap edemezsiniz çok büyük 100 trilyon vardır” dedi.

 

Mahalle sakinleri de yangını büyük bir panikle izledi. İşmerkezinde bulunan bir evcil hayvan mağazasında bulunan evcil hayvanları kurtarmak için seferberlik başladı. İtfaiyenin dükkanın camını kırmasının ardından, işyeri sahipleri içeri girerek 

evcil hayvanları dışarı çıkardı. 



‘Kontaktan çıktı’

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi, pazarın iç bölümünde güvenlik görevlileri bulunmaması nedeniyle kapıların kırılmasıyla alevlere müdahale edildiği bilgisini paylaştı. Olayda can kaybı ve yaralanan olmadığını aktaran Sipahi, 

“İlk belirlemelere göre, yangın elektrik kontağından çıkmış olabilir” ifadesini kullandı.


Yardım çağrısı

İş yerlerinin sigortasının bulunmadığını dile getiren çarşının yöneticileri ise çalışanlar ve toptancılarla binlerce kişiye iş imkânı sağlayan pazarın eski haline getirilmesi için yetkililerden yardım beklediklerini dile getirdi. Olay yerinde incelemelerde bulunan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Konunun takipçisi olacağım ve TBMM gündemine taşıyacağım” dedi.


Milliyet



Geri Dön