30 / 04 / 2024

Osmanlı Tulumbacısı şube sayısını 100'e çıkararak Avrupa'ya açılacak!

Osmanlı Tulumbacısı şube sayısını 100'e çıkararak Avrupa'ya açılacak!

Babalarından öğrendikleri tulumba tatlısı işini 3 yıl önce markaya dönüştüren Orhan ve Özcan Durmaz; 8 çeşidini yaptıkları tatlıyla şube sayısını 50’den 100’e çıkarmayı ve Avrupa’ya açılmayı planlıyor...



Babalarından öğrendikleri tulumba tatlısı işini 3 yıl önce markaya dönüştüren Orhan ve Özcan Durmaz; 8 çeşidini yaptıkları tatlıyla şube sayısını 50’den 100’e çıkarmayı ve Avrupa’ya açılmayı planlıyor.


Özcan ve Orhan Durmaz kardeşler, babalarından öğrendikleri tulumba tatlısı işini 3 yıl önce markaya dönüştürdüler. İki kardeşin İzmit’te kurduğu Osmanlı Tulumbacısı, bugün çikolatadan frambuaza 8 farklı çeşide sahip tatlıyla 50 olan şube sayısını 100’e çıkarma ve dünyaya açılma planları yapıyor. Türkiye’de en son Mardin’de şube açan kardeşler, yurtdışı için Almanya ve Hollanda’dan gelen teklifleri değerlendiriyor. 


Formülü satmıyor


Arap ülkelerinden de talep aldıklarını ancak onların formülü satın alıp üretimi orada yapmak istedikleri için bu tekliflere sıcak bakmadıklarını söyleyen Özcan Durmaz, “Mısır, Libya, Irak, Ürdün ve Dubai’den talep geldi ama biz ülkemizde üretim yapıp ürünlerimizi ihraç etmek istiyoruz” dedi.


Hayallerinin Türkiye’nin her ilinde bulunmak olduğunu kaydeden Durmaz, “Şu anda 17 ilde varız. En son Mardin’e kadar gittik. Diyarbakır ile görüşmelerimiz sürüyor. Türkiye’de şubeleşmemizi tamamladıktan sonra yurtdışına odaklanacağız” diye konuştu. Dükkanlarını cafe konseptine dönüştürmeye başladıklarını, tesisleşmeye ağırlık vereceklerini de dile getiren Durmaz, söslerini şöyle sürdürdü: “Bu yıl ciromuz 3.5 milyon TL’yi geçecek. Haziran-Temmuz 2014 gibi yeni fabrikamız bitecek. Kapasitemiz artacağından seneye 100 mağazayı rahat buluruz.” 


Dondurma yapıp yeni tatlı icat edecek


YENİ ürünlere gireceklerini da anlatan Özcan Durmaz, şöyle devam etti: “Osmanlı’da Dibek kahvesi var örneğin. Biz onu dükkanlarımızda sunmaya başladık ve çok büyük ilgi gördü. gibi, şu anda dibek kahvesi çok tuttu. Müşteriler satın da alabiliyor kahveyi. Yaş pasta ve drajeyi de ürünlerimize ekledik. Şimdi bunlara kendi üretimimiz olan dondurmayı eklemek istiyoruz. Nihai hedefimiz ise yeni bir tatlı icat etmek.”


Necla Dalan/Vatan Gazetesi


Geri Dön