21 / 05 / 2024

Osmanlı Tulumbacısı şubeleri

Osmanlı Tulumbacısı şubeleri

Babalarından öğrendikleri tulumba tatlısı işini 3 yıl önce markaya dönüştüren Orhan ve Özcan Durmaz; 8 çeşidini yaptıkları tatlıyla şube sayısını 50’den 100’e çıkarmayı ve Avrupa’ya açılmayı planlıyor...

Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı en büyük saray! Manisa Sarayı'nın tek yapısı olan Fatih Kulesi müze oldu!

Osmanlı döneminde Saray-ı Amire olarak bilinen ve Topkapı Sarayı'ndan sonra Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı 'en büyük saray' olarak bilinen Manisa Sarayı'nın bugüne kadar gelen tek yapısı olan Fatih Kulesi, müzeye dönüştüldü.

ABD bunu yaparsa doları tutamazsınız uyarısı: Ünlü ekonomist Düyun-u Umumiye örneği verdi

Yeniçağ Gazetesi yazarı Evren Devrim Zelyut, TL’nin dolar karşısında değer kaybetmesiyle ilgili çarpıcı değerlendirmeler yaptı. 'Osmanlı 20 yılda nasıl Düyun-u Umumiye’ye gittiyse Allah korusun' diyen Zelyut, ABD'nin alacağı bir kararın doları uçurabileceğini söyledi.

Saffet Paşa Yalısı'na 100 milyon dolar değer biçildi!

İstanbul Boğazı’nın en gözde yalıları arasında yer alan ve Osmanlı Devleti tarafından Dışişleri Bakanlığı olarak kullanılan 260 yıllık Saffet Paşa Yalısı mahkeme eli ile satışa sunulacak. Saffet Paşa Yalısı'nın değerinin 100 milyon dolar olacağı konuşuluyor.

Happy Moon's yıl sonuna kadar 13 şube açacak!

Happy Moon’s Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aymutlu, koronavirüs salgını sürecini fırsata çevirmek amacıyla gerçekleştirdikleri yatırımlara ilişkin konuştu. Aymutlu, yeni açılacak şubeleri açıkladı.

Şahintepe'deki Azatlı Baruthanesi'nde restorasyon başlıyor!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Kanal İstanbul’un güzergahında olan Şahintepe’de bulunan Osmanlı yapısı Azatlı Baruthanesi’nin yıkılmaya yüz tutmuş halini gösteren bir video paylaştı. Polat, "Osmanlı yapısının içler acısı hali… Restorasyon için çalışmalara başlıyoruz” dedi.

Marmaris’te köylülerin Osmanlı tapuları iptal ediliyor iddiası!

Marmaris’te 70 yıl süren Osmanlı tapu davalarını kazanan köylülerin, mahkeme kararlarının iptal edildiğini kaydeden CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yazılı olarak cevaplaması için TBMM’ye soru önergesi sundu. 

Tekirdağ'da 2.4 milyona restore edilen Şarköy-Güzelköy Camisi Mart'ta açılacak!

Tekirdağ'da restore edilen Osmanlı yapısı 600 yıllık Şarköy-Güzelköy Camisi'nin Mart'ta ibadete açılacağı açıklandı.

Kıbrıs'taki arazilerin yüzde 30'u Osmanlı mirası!

Kıbrıs'taki arazilerin yüzde 30'u ve kapalı Maraş'ın tamamının, Osmanlı devletinden miras kalan vakıf arazileri olduğu belirtiliyor.

Mimar Doğan Kuban'dan Osmanlı mirası açıklaması! 

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nü son alan isimlerden olan Mimar Doğan Kuban, Osmanlıların resmi, heykeli, perspektifi, bilimi ve dünyayı merak etmediklerini söylüyor. 

Cemil İpekçi, Bodrum'daki 4 katlı villasını 250 yıllık kaktüs için aldı!

Modacı Cemil İpekçi’nin, Bodrum’un içindeki 4 katlı evi yıllardır görenleri şaşırtıyor. İpekçi, Osmanlı mimarisine uygun yaptırdığı villayı, avlusundaki 250 yıllık dev kaktüs sebebiyle satın aldığını belirtti...

Söğüt 'Oba Kent Projesi' hayata geçiriliyor!

Osmanlı İmparatorluğu'nun temellerinin atıldığı, her yıl yüzbinlerce kişinin ziyarette bulunduğu Bilecik'in Söğüt ilçesi, hayata geçirilmesi planlanan projelerin ardından adeta bir film platosu haline gelecek.

Bursa Osmangazi'deki Kayhan Çarşısı restore edildi!

Osmanlı'dan günümüze 600 senelik geçmişiyle Bursa'nın en önemli çarşıları arasında yer alan Kayhan Çarşısı, Osmangazi Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarıyla baştan aşağı yenilendi.

Kapalı Maraş'ın büyük kısmı Osmanlı'nın! 

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, kapalı Maraş'taki malların iadesi söz konusu olabileceğini belirterek, oradaki malların büyük kısmı Osmanlı malı olduğunu söyledi.

Osmanlı Tulumbacısı şubeleri Haberi

Osmanlı Tulumbacısı şubeleri

Babalarından öğrendikleri tulumba tatlısı işini 3 yıl önce markaya dönüştüren Orhan ve Özcan Durmaz; 8 çeşidini yaptıkları tatlıyla şube sayısını 50’den 100’e çıkarmayı ve Avrupa’ya açılmayı planlıyor.


Özcan ve Orhan Durmaz kardeşler, babalarından öğrendikleri tulumba tatlısı işini 3 yıl önce markaya dönüştürdüler. İki kardeşin İzmit’te kurduğu Osmanlı Tulumbacısı, bugün çikolatadan frambuaza 8 farklı çeşide sahip tatlıyla 50 olan şube sayısını 100’e çıkarma ve dünyaya açılma planları yapıyor. Türkiye’de en son Mardin’de şube açan kardeşler, yurtdışı için Almanya ve Hollanda’dan gelen teklifleri değerlendiriyor. 


Formülü satmıyor


Arap ülkelerinden de talep aldıklarını ancak onların formülü satın alıp üretimi orada yapmak istedikleri için bu tekliflere sıcak bakmadıklarını söyleyen Özcan Durmaz, “Mısır, Libya, Irak, Ürdün ve Dubai’den talep geldi ama biz ülkemizde üretim yapıp ürünlerimizi ihraç etmek...