29 / 04 / 2024

ÖSYM az önce açıkladı…  Sınavlara girecek milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor!

ÖSYM az önce açıkladı…  Sınavlara girecek milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor!

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen yıkıcı depremlerin ardından toplanan ÖSYM İl ve İlçe Sınav koordinatörlerince yapılan toplantıda önemli kararlar alındı.  Peki sınavlarda erteleme ya da iptal var mı? Sınav takviminde değişiklik olacak mı?



Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) deprem sonrasında il ve ilçe sınav koordinatörleriyle önemli bir toplantı gerçekleştirerek yeni kararlar aldı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 2 depremin ardından merkezi yerleştirme sınavlarının takviminde bir değişiklik olup olmayacağı, sınavların ertelenip ertelenmeyeceği, bu sınavlara girecek milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor.

ÖSYM az önce açıkladı…  Sınavlara girecek milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor!

Depremler sonrasında, deprem bölgesindeki iller OHAL kapsamına alınırken, ÖSYM koordinatörleriyle bir araya geldi.  Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Gündemi deprem ve sınav takvimi olan toplantıda ÖSYM sınav takvimine yaklaşan ilk sınavın nisan ayı başında yapılacak Milli Savunma Üniversitesi sınavı olduğu belirtildi.

EK BAŞVURU İÇİN ÜCRET ALINMAYACAK

Söz konusu sınava girmek isteyenler için, mart ayının başında ek başvuru açılacağı vurgulanan açıklamada, adayların bu ek başvuru süresi boyunca istedikleri yeri tercih edebileceği, ayrıca ek başvurulardan ücret de talep edilmeyeceği bildirildi.

Peki ÖSYM sınav tarihlerinde değişiklik var mı?   Hangi düzenlemeler yapıldı? 


Geri Dön