13 / 05 / 2024

ÖSYM duyurdu! YKS'ye girecekler dikkat! Sınav için ulaşım ve barınma desteği verilecek...

ÖSYM duyurdu! YKS'ye girecekler dikkat! Sınav için ulaşım ve barınma desteği verilecek...

ÖSYM deprem bölgesinde sınava girecek adaylara ulaşım ve barınma desteği sağlanacağını duyurdu. Ayrıca 12 Haziran'da bitmesi beklenen başvuru süresi uzatıldı. İşte detaylar...



2023 YKS sınavı için ÖSYM deprem bölgesinde sınava girecek adaylara ulaşım ve barınma desteği verileceğini duyurdu. AFAD koordinasyonunda yapılacak YKS barınma ve ulaşım desteği başvuruları ise Valilik, Kaymakamlıklar aracılığı ile gerçekleşecek. 

Milliyet'te yer alan detaylara göre, ÖSYM, 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek YKS sınavı için deprem bölgesinden başvuru yapan adaylara ulaşım ve barınma desteği yapılacağını duyurmuştu. Yardım için başvurular Valilik ve Kaymakamlık tarafından alınacak. ÖSYM'den yardıma dair yeni açıklama yapıldı. İşte, YKS ulaşım ve barınma yardımının ayrıntıları...

YKS BARINMA VE ULAŞIM DESTEĞİ KAÇ TL?

ÖSYM, deprem bölgesinden 2023 üniversite giriş sınavına başvuran adaylara barınma ve ulaşım desteği sağlanacağını açıkladı. Ancak desteğin ne kadar olacağına ilişkin detay paylaşmadı.

ÖSYM duyurdu! YKS ye girecekler dikkat! Sınav için ulaşım ve barınma desteği verilecek...

YKS BARINMA VE ULAŞIM DESTEĞİ BAŞVURUSU NE ZAMAN? 

Üniversite sınavı YKS, bu senenin 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. 2023-YKS’ye ikamet ettiği sınav merkezi dışında girecek depremzede adaylara ulaşım ve barınma desteği verilecek.

Deprem bölgesinde yaşayıp depremin ardından ikametinin dışında farklı bir sınav merkezine atanmış adayların ulaşım ve barınma ihtiyaçları (KYK yurtları başta olmak üzere), Valilikler ve Kaymakamlıklar üzerinden yapılacak başvurularla AFAD koordinasyonunda karşılanacak. Aday ile birlikte bir refakatçi de bu imkândan yararlanabilecek.

Ulaşım ve barınma desteğine başvurular T.C Kimlik Kartı, İkametgah Belgesi ve 023-YKS Sınava Giriş Belgesi ile birlikte 01- 15 Haziran 2023 tarihleri arasında Valilik ve Kaymakamlıklara gerçekleştirilecek.

12 Haziran tarihinde son başvuru günü uzatılarak 15 Haziran tarihine çekildi.

Ege Yapı'dan İzmir'e 5 yeni proje! 6 milyar TL yatırımla 1.000 yeni konut geliyor! 

65 yaş maaşı, engelli aylığı, kıdem tazminatı tavanı tek tek hesaplandı! Maaşlarda deprem! Hangi maaş kaç TL olacak?


Geri Dön