01 / 05 / 2024

Otomobil alacaklar acele edin! Otomobilde kur artışına bağlı yüzde 10 zam bekleniyor!

Otomobil alacaklar acele edin! Otomobilde kur artışına bağlı yüzde 10 zam bekleniyor!

Döviz kurlarındaki artışların otomobil fiyatlarını her ay yüzde 5 ile yüzde 8 arasında etkilediği belirtiliyor. Marka ve modele bağlı olarak önümüzdeki günlerde araç fiyatlarının yüzde 10 ile yüzde 12 arasında zamlanması bekleniyor.



Kurlardaki dalgalanmalar otomotiv sektörüne de otomatikman yansıyor. Otomotiv sektörü yetkilileri, kurdaki her artışın otomobil fiyatlarını doğrudan etkilediğini belirtirken, kur artışına bağlı olarak önümüzdeki günlerde yeni zamların kapıda olduğunu ifade ediyor.

Döviz kurlarındaki artışın otomobil fiyatlarını her ay yüzde 5 ile yüzde 8 arasında etkilediğini dile getiren Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, ancak bu artışların tüketici nezdinde oldukça küçük kaldığına dikkat çekti.

Okan Erdem, önümüzdeki dönemde kur yukarı yönlü seyrederse liste fiyatları üzerinden marka ve modele bağlı olarak yüzde 3 ile 5 arasında bir zammın gelebileceğini öngördü. İkinci elde ise fiyat artışlarının daha hızlı olduğunu, üç ay içerisinde yüzde 10 ile 12 bandında bir artışın söz konusu olabileceğinin altını çizen Erdem, fiyat artışı ile hala çözüme ulaşamamış ikinci eldeki kredi sorunu ve sıfır araç problemine de dikkat çekti. Erdem, bu iki sorun çözülmediği takdirde hedeflerin üzerine çıkmanın da çok zor olduğunu ileri sürdü.

Otomobil alacaklar acele edin! Otomobilde kur artışına bağlı yüzde 10 zam bekleniyor!

Erdem, sektörde uzun zamandır asıl sorunun, araç sahibi olmak isteyenler açısından finansman tarafında yaşandığına dikkat çekerek tüketicilerin yüksek faiz ve düşük vadeyi kabul etse dahi bankaların kredi vermemesinin tüketiciyi zora soktuğunu ifade etti. Erdem, kredi notu yüksek olanlara dahi kredi verilmediğine işaret ederek sektörün mevcut durumda en büyük sorununun kredi olduğunu vurguladı.


Geri Dön