29 / 04 / 2024

Otomobil almayı düşünenleri korkutan haber!

Otomobil almayı düşünenleri korkutan haber!

Otomobil sektörünün önde gelen isimleri yıl sonuna kadar otomobil fiyatlarının sadece enflasyon nedeniyle yüzde 20 artacaklarını savundu. Fiyat artışından yedek parçalar da nasibini alacak.



Araç fiyatları günden güne el yakmaya devam ederken uzmanlardan gelen yeni ifadeler araba almayı veya arabalarını değiştirmeyi düşünenleri korkuttu. Otomotiv sektörünün önde gelen isimleri yaptıkları açıklamada yıl sonuna kadar araç fiyatlarının sürekli olarak artış göstereceğine değindi.

Otomotiv Yetkili Satıcılar Derneği Başkanı Altuğ Erciş, tüm faktörler bir yana yalnızca enflasyon sebebi ile gelecek zammın yüzde 20 bandında olmasını beklediğini dile getirdi.

> Otomobil almayı düşünenleri korkutan haber!

Koronavirüs salgını ile beraber artan talep ve imalat sorunlarına yükselen döviz kurunun da eklenmesiyle geride kalan 2 yılda büyük bir artış gösteren otomobil fiyatlarının yakın gelecekte de ayı şekilde seyredeceği görülüyor. 

Yaşanan olumsuzluklara ek olarak Rusya – Ukrayna savaşının doğurduğu hammede krizi de tüm dünyayı olumsuz bir şekilde etkilerken otomobil fiyatlarının geleceği ile ilgili yeni bir açıklama daha geldi.

OYDER Başkanı Altuğ Erciş, konu ile ilgili olarak Dünya Gazetesi'ne konuştu. Otomobil fiyatlarının yalnızca enflasyon sebebi ile yüzde 20 civarında artmasını beklediğini ifade eden OYDER Başkanı, benzer bir durumun yedek parça fiyatları için de geçerliği olduğunu ifade etti.

> Otomobil almayı düşünenleri korkutan haber!

Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneği Başkanı Ziya Özalp,üretim ve lojistik maliyetlerindeki artış sebebiyle yakın dönemde yedek parça fiyatlarının yükselebileceğini açıkladı. OSS Başkanı Özalp, araç sahiplerinin geç olmadan bakımlarını yaptırmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 23 Mayıs 2022 tarihinde saat 22.49’da yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 15,93 TL, euro 17,03 TL, altının gramı ise 951,30 TL değerinde.

 


Geri Dön