02 / 05 / 2024

Otomobil almayı düşünenlere acı haber! O tarihe kadar aklınızdan bile geçirmeyin!

Otomobil almayı düşünenlere acı haber! O tarihe kadar aklınızdan bile geçirmeyin!

Sıfır araçta bayilerde yaşanan stok sıkıntısı, son olarak ikinci el araç satışlarına da yansımıştı. Hem arz yetersizliği, hem de 2023 model araçların henüz gelmemiş olması nedeniyle yeni araç satın almak isteyenler ise adeta eziyet çekiyor.  Kötü haber ise ünlü ekonomistten geldi; “O tarihe kadar



Otomotiv piyasasında 2023 yılının ilk günlerinden bu yana bir yandan fırlayan fiyatlar, diğer yandan sıfır ve ikinci el araç bulmaktaki güçlükler nedeniyle kriz devam ediyor. Her şeye rağmen bir yolunu bulup yeni araç almak isteyenlerin hayalleri ise ünlü ekonomistin sözleriyle yıkıldı. 

Peki otomobil piyasasındaki stok ve yüksek fiyat sıkıntısı ne zaman aşılacak? Otomobil almayı düşünenler ne zaman harekete geçmeli? İşte yanıtlar…

 Otomobil almayı düşünenlere acı haber! O tarihe kadar aklınızdan bile geçirmeyin!

Gayrimenkul ve araç piyasasına astronomik fiyat ve arz krizi devam ederken, 2023 yılında bu sektörlerdeki gelişmelerin ne olacağına yönelik, işin uzmanlarından çarpıcı değerlendirmeler geldi.

FİYATLAR ADETA UÇTU

Otomotiv piyasasını değerlendiren ekonomist Selçuk Geçer,  yeni araç alma hayalini kuranlara sevindirici olmayan haberler verdi. 

Pandemiden sonra talebin açılmasına ek olarak yabancıların alım yapması özellikle konut sektöründe fiyatları uçurdu.  Otomotiv  piyasasında ise arz sorunu yaşanırken, piyasada sıfır ve ikinci el araç bulmak neredeyse imkansız hale geldi.

 Otomobil almayı düşünenlere acı haber! O tarihe kadar aklınızdan bile geçirmeyin!

ÜNLÜ EKONOMİST TARİH VERDİ

Fiyatların astronomik yükselişi yeni araç ve ev almak isteyenleri, daha da zamlanmadan bir an önce satın alma gayretine yöneltiyor.  Pek çok vatandaşın fiyatlar düşer umuduyla satın almayı ertelediğini belirten uzmanlar, araç fiyatlarının daha da yükseleceği konusunda uyarıda bulunuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön