17 / 05 / 2024

Otomobil almayı düşünenlere acı haber! O tarihe kadar aklınızdan bile geçirmeyin!

Otomobil almayı düşünenlere acı haber! O tarihe kadar aklınızdan bile geçirmeyin!

Sıfır araçta bayilerde yaşanan stok sıkıntısı, son olarak ikinci el araç satışlarına da yansımıştı. Hem arz yetersizliği, hem de 2023 model araçların henüz gelmemiş olması nedeniyle yeni araç satın almak isteyenler ise adeta eziyet çekiyor.  Kötü haber ise ünlü ekonomistten geldi; “O tarihe kadar



 

 Ünlü ekonomist Selçuk Geçer,   2023 ve 2024 yılında sektörde hangi gelişmeler yaşanacağına yönelik değerlendirmesinde,  YouTube kanalında bilgiler verdi.  Piyasadaki sorunlu iki sektörden konut sektöründe fiyatların günden güne arttığını hatırlatan Selçuk Geçer, “Bu balonun nerede patlayacağını ise bilemiyoruz” dedi.

Otomobil almayı düşünenlere acı haber! O tarihe kadar aklınızdan bile geçirmeyin!

FİYAT VE ARZ KRİZİ NE ZAMAN ÇÖZÜLECEK?

Araç fiyatlarında ve sektördeki arza yönelik sorunlarda yaşanan gelişmelere de değinen piyasa uzmanı Selçuk Geçer, kıtlık piyasasının halen sürdüğünü vurguladı.  2023 için yapılan araç sayısının artacağı spekülasyonlarının konsinye araç satışı olduğunu açıklayan Geçer, “Konsinye araç, önce parası ödenen ve ayırtılarak sonrasında satın alma yapılan bir sistem. Eğer bu ayırtılmış araba alınmazsa, zaten arkadan sıradaki 50 kişi talep ediyor” dedi.

Bu durumun satıcı bayinin işine yarasa da vatandaşın zararına olduğunu vurgulayan Selçuk Geçer,  -araba almak isteyen kişilerin 5 ay sonra gelecek gibi cevaplarla karşılaştığını, bunun vatandaşların ikinci el  araçlara yönelmesine neden olduğunu söyledi.  Bu gelişmeler sonucu ikinci el araçta da fiyatların yükselişe geçtiğini belirten Selçuk Geçer, “Araç fiyatların yükseliyor ve yükselmeyi de sürdürecek.  Otomotiv piyasasında bu yükseliş, en az 2 yıl boyunca devam edecek” değerlendirmesini yaptı.

BİM’den vatandaşa dolap doldurtacak indirim! 5 kilo pilavlık pirinç 127,50 TL’ye indi! 31 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Bu kampanyaları duyan inanamadı! O iki bankadan başvurana tek kuruş faizsiz 10 bin TL!

İnternet alışverişinde sahte ürün tehlikesi! En çok o ürün grubunda!

Aman dikkat! Dolandırıcılıkta yeni trend “istihdam dolandırıcılığı!"


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön