02 / 05 / 2024

Otomobil fiyatları bu sene her çeyrekte yüzde 25 artacak!

Otomobil fiyatları bu sene her çeyrekte yüzde 25 artacak!

Ege Otomotiv Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun, otomobil fiyatları ile ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu. Torun, fiyatların artacağına dikkat çekti. İşte o açıklama... 



Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun, otomobil fiyatları ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. 

Döviz kurlarında yaşanan yükseliş, Süveyş Kanalı’nda yaşanan problemler ve işletme maliyetlerindeki yükseliş gibi faktörlerin özellikle ithal araç fiyatlarının en az yüzde 25 oranında yükselmesine sebep olacağını öngördüğünü belirtti. 

Torun, bu artışın 2024 yılının her çeyreğinde yaşanacağını vurguladı ve senenin sonuna doğru araç fiyatlarının en az yüzde 100 oranında artmış olacağını dile getirdi. 

Otomobil fiyatları bu sene her çeyrekte yüzde 25 artacak!

Dünya Gazetesi'nden Özlem Sarsın'ın haberine göre; 2023'te otomobil ve hafif ticari araç satışlarının 1milyon 213 bin 635 adet olarak gerçekleştiğini, bunun 798 bin 738 adedinin ithal araç olduğuna dikkat çeken EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun, 2024'te otomobile ulaşımın daha zor olacağını ve satışlarda rüzgârın tersine döneceğini belirtti. 

Torun, söz konusu açıklamasında "Otomobil kredileri de artık yok gibi bir şey" ifadelerine yer verdi. 

Bugün Türkiye'de satın alınabilecek en düşük sıfır araç fiyatının 1 milyon 200 bin TL olduğuna değinen Torun, "Nasıl mümkün olacak araç sahibi olmak? Kredilerin önünün açılması gerekiyor ama şu an OVP gereği bunun tam tersi uygulanıyor. Ekonominin rayına oturması için önümüzde 3-4 senelik uzun bir süreç bulunuyor" açıklamasında bulundu. 

Otomobil fiyatları bu sene her çeyrekte yüzde 25 artacak!

Mehmet Torun, elektrikli araç satışlarının da gün geçtikçe arttığını dile getirdi ve "2022 yılında dünyada toplam pazarın içinde elektrikli araçların payı yüzde 14 olarak gerçekleşti. 2023 yılında ise bu pay yüzde 18 oldu. Türkiye’de 2022 yılında 8 bin elektrikli araç satılmıştı, 2023 yılında ise 72 bin 179 adet satıldı ve yüzde 844 oranında bir yükseliş oldu" şeklinde konuştu. 

Hibrit otomobil satışların da 104 bin 804 adete çıktığını anlatan Torun, "2022 yılı aynı döneminde sadece 64 bin 387 adet hibrit otomobil satışı yapılmıştı. Çevreci araçların satışı 100 bin adedi geçti. Türkiye’deki büyüme de dünyayla paralel gidiyor. Önümüzde bir seçim var, bir takım ekonomik beklentiler var. Sanayicilerimiz önlerini görebilmeyi, artık dövizin baskıdan kurtularak olması gereken yere gelmesini istiyor" ifadelerini kullandı. 

Naci Görür'den Malatya depremi açıklaması geldi! Bir ilçe için 'Acilen deprem dirençli hale getirilmeli' dedi!

Kirayı elden ödeyenler için büyük tehlike! Bunu yapan tüm kiraları sil baştan öder!

Temettü ödeyen BIST elektrik şirketleri!


 


Geri Dön