28 / 04 / 2024

Otomobil piyasasında deprem! Arabalarda fiyatlar düştü mü yoksa arttı mı? 15 Eylül telaşı başladı

Otomobil piyasasında deprem! Arabalarda fiyatlar düştü mü yoksa arttı mı? 15 Eylül telaşı başladı

Rami Açık Oto Pazarı hafta sonu olmasına rağmen bu hafta boş kaldı. Gelenler fiyatları yüksek oldukça bulurken, satışlarda düşüş olduğunu ifade ettiler. Oto galericilerini ise 15 Eylül telaşı şimdiden sardı.



İstanbul Rami’de bulunan açık oto pazarı bir zaman öncesine kadar, araç alım - satımında en çok hareketlilik yaşanan bölgelerden biriydi. Son günlerde ise Rami Açık Oto Pazarı’nda durgunluk olmakta. Araç almaya gelen kişiler bütçesine uygun araba bulmakta zor hale gelirken aracını satmaya gelenler de alıcı bulamamakta. Hafta sonları dolu olan pazar bu hafta sonu boş kaldı.

"15 GÜNDÜR HİÇBİR HAREKET YOK"

Aracını satmaya gelen vatandaş Hakan Çukurova "Rami Oto Pazarı şu anda çok durgun bir şekilde, piyasa çok durgun araç satamamaktayız. Buradaki çoğu yerleri de zaten galericiler almış durumda. Ben saat 06.30'da geldim, şahsi aracım ile geldim. İnternete de koydum fakat oradan da satamadım" ifadelerini kullandı. Rami Açık Oto Pazarı'nda oto galerisi işini yapan Altuğ Pakman "15 gündür hiçbir hareket bulunmuyor. Bu mevsimden de kaynaklanıyor olabilir ama tabii ekonomiden de kaynaklanıyor. Son bir haftadır hiç rağbet yok. Düşüşü vatandaş bekliyor, düşüş olmaz durgunluk olur. En fazla ise galericiler karlarında vazgeçerler ve bununla birlikte aldıkları fiyata satar fakat biz düşüş beklemiyoruz fiyatlarda" ifadelerini kullandı.

Otomobil almaya gelen Engin Ulukaya, "Geçtiğimiz hafta da gelmiştim, aradığım kriterlerde bir araç bulamadım. 350 - 400 bin TL’lik araçlar 500 - 550 bin TL. Fiyatların düştüğü söyleniyor fakat şu anda pazarda düşüş yok. 300 - 350 bin TL bandında araç bakıyorum, 93 - 95 model bir araca  85 bin TL istiyorlar” şeklinde konuştu.

Otomobil piyasasında deprem! Arabalarda fiyatlar düştü mü yoksa arttı mı? 15 Eylül telaşı başladı


Geri Dön