03 / 05 / 2024

Otomobil satın almayı hayaller edenler kiralamakla yetinir oldu!

Otomobil satın almayı hayaller edenler kiralamakla yetinir oldu!

Enflasyonun en çok hissedildiği konulardan birisi de otomotiv fiyatları oldu. Son dört senede yüzde 438 oranında ve son 2 senede yüzde 236 oranında artan fiyatlar, insanları araba alma hayalinden uzaklaştırırken kiralamaya olan isteği artırdı.



Giderek derinleşen ekonomik kriz, TL’nin değer kaybetmesi ve alım gücünün düşmesi her sektörde olduğu gibi otomobil sektöründe de fiyatların yükselmesine neden oldu. Bu nedenle araç almakta güçlük yaşayan insanlar, çareyi geçici süreliğine araç kiralamada buldu. Ancak, araç sektöründe yaşanan fiyat artışları, araç kiralama sektörünü de vurdu.

Otomobil satın almayı hayaller edenler kiralamakla yetinir oldu!

Bunun yanı sıra, kiralamada da enflasyonun etkileri görülüyor. 2022 senesinde günlük araç kiralamada fiyatlar yaz sezonunda 300 lira düzeyinden başlarken 2023 senesinde rakamlar 420 liradan başlıyor. Sektör temsilcileri kiralama fiyatlarındaki yükselişin nedeni olarak araç fiyatları, finansman maliyeti ve enflasyondaki artışı gösteriyor. Bunun yanı sıra sektör temsilcileri, Geçtiğimiz bayramda dolulukların yüzde 80 seviyesini bulduğunu ve önümüzdeki yaz sezonunda sektörün yüzde 15 daha büyümesini beklediklerini ifade etti. 

İşte detaylar...


Geri Dön