05 / 05 / 2024

Otomobilde pazar hareketleniyor ibre ticariye dönüyor

Otomobilde pazar hareketleniyor ibre ticariye dönüyor

ÖTV'de indirim beklentisi ve taşıt kredilerinde faizlerin yüzde 30’a kadar yükselmesi nedeniyle otomobil piyasası durma noktasına geldi ancak sektör yetkilileri Eylül ayında piyasada hareketlilik bekliyor.



Otomobilde pazar hareketleniyor ibre ticariye dönüyor

ÖTV indirimi ile ilgili olarak Hazine ve Sanayi Bakanı Nurettin Nebati'nin konunun gündemde olmadığını açıklaması ile birlikte sektörde gözler, vergi matrahı düzenlemesine çevrildi. Ağustos ayında gelen zamlarla birlikte yüzde 80'lik ÖTV diliminin altında sadece iki model kaldı. Temmuz ayında bu rakam 10 modelden fazlaydı. Binek otomobildeki fiyatlar yükselirken hafif ticari araçta 300 bin liranın altında araç bulmak mümkün. Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, hafif ticari araçların satışında artış beklendiğini söyledi. Yalçın beklenen artışın döviz kurundaki hareket ve enflasyonun yanı sıra kredi koşullarına da bağlı olarak gerçekleşebileceğini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön