03 / 05 / 2024

Otomotiv devi Toyota, o otomobili artık Sakarya'ya taşıyacak

Otomotiv devi Toyota, o otomobili artık Sakarya'ya taşıyacak

Türkiye'de otomotiv sektöründe kritik hamle. Otomotiv sektöründe atılan yeni adımlar tüm dünyanın dikkatini çekti. Toyota ise bir modelini daha Türkiye'de üretecek. O otomobil artık Sakarya'da üretilecek tüm dünyaya pazarlanacak. İşte tüm detaylar…



Türkiye'de otomobil sektöründe yeni adımlar atılıyor. Sakarya'da üretilecek olan yeni şarjlı hibrit otomobil herkesin dikkatini çekti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan paylaşım ile birlikte Sakarya'da üretilecek yeni otomobil merak ediliyordu. İşte tüm detaylar…

TÜRKİYE'NİN İLK YERLİ PHEV’Sİ
Plug-in Hybrid (PHEV), Araçlarda gelişmiş sürüş performansı ve daha fazla yakıt verimliliği sağlayan bir araç türü olarak karşımıza çıkıyor. İçten yanmalı motorlarla elektrikli motorları bir araya getiren PHEV, Türkiye'de ilk kez üretime başlıyor.

Türkiye'de ilk kez şarj edilebilen hibrit (Plug-in hybrid-PHEV) otomobil üretimi başlarken Türkiye'nin kalbi de Sakarya'da atmaya başladı.Yeni C-HR PHEV, bugün Toyota'nın Sakarya fabrikasında gerçekleştirilen tören ile banttan indirildi. Türkiye'de üretilecek olan bu aracın dünyanın dört bir yanına gönderileceği belirtildi. Emre Öz Peynirci Sanayi ve teknolojiyi Bakanlığı tarafından yapılan gönderiyi paylaşarak “Türkiye'deki ilk PHEV” sözleri ile gelişmeleri paylaştı.

ÖTV TEŞVİKİ BULUNUYOR
Yeni C-HR'ın şarjlı hibrit (PHEV) versiyonunda 2 litreye benzinli motor olduğunu belirten Özpeynirci, elektrikli motoru ile 60 kilometre menzil sağladığının altını çizdi.

Türkiye'de 1.8'lik hibrit versiyonunun satılacağını ifade eden Özpeynirci, Bu modelin %80'lik dilimde yer aldığını ve ÖTV teşviki olduğuna değindi.

YILLIK 75.000 ADET ÜRETİLECEK
2 lt PHEV ise %150'lik ÖTV diliminde yer aldığını ifade eden Emre Özpeynirci, Sakarya'da üretilen araçların Avrupa tesislerinde ilk ve tek şarj edilebilir otomobil üretim alanında yer aldığını vurguladı. Sakarya'da bulunan tesiste ise yıllık 75.000 adet üretilmesi bekleniyor.


Geri Dön