13 / 05 / 2024

Otomotiv Direktörleri Derneği Başkanı: İkinci el otomobilde alışılmışın dışındaki yüksek fiyat ortamı bitiyor…

Otomotiv Direktörleri Derneği Başkanı: İkinci el otomobilde alışılmışın dışındaki yüksek fiyat ortamı bitiyor…

İkinci el piyasasının yavaş yavaş sona erdiğini söyleyen söyleyen Otomotiv Direktörleri Derneği Başkanı Ali Haydar Bozkurt, sektör hakkında genel değerlendirmelerde bulundu. İşte haberin devamı....



Bozkurt sözlerine şu şekilde devam etti:

Birçok araç modelinde 5-6 aya varan bekleme süreleri mevcuttu. Yılın son çeyreğine yaklaşırken, pazarı, yine hangi otomotiv markasının hangi modelinden ne kadar araç bulunabileceği şekillendirecek. Bunun yanı sıra, iki temel sebepten dolayı, sıfır otomobile ulaşabilen potansiyel müşteri sayısında da bir durağanlaşma görülüyor. Yavaşlamanın ana sebebi bugünkü fiyat seviyelerinden sıfır otomobile ulaşabilen müşteri potansiyelinin giderek azalması. İkinci sebep ise, krediye ulaşmakta yaşanan sıkıntılar. Şu anda, hem kredi faizleri hem de kredi red oranları çok yüksek. Geçtiğimiz yıl 770 binlerde olan pazarın, bu yıl 750 binler civarında olmasını bekliyoruz.

Bozkurt 2023 yılına dair yaptığı genel değerlendirmede ise “Dünyadaki gelişmelere baktığımızda Rusya-Ukrayna savaşı devam ediyor. Enerji maliyetlerinin arttığını görüyoruz. Bunun mutlaka Döviz bazlı ürün fiyatlarına yansıyacağını biliyoruz. Euro-TL kuru Türkiye otomotiv pazarını etkiliyor. Matrah düzenlemesi yapılıp yapılmayacağı ise çok önemli. Şu anda neredeyse bütün araçlar yüzde 80’in üzerinde vergiye tabii tutuluyor. Krediye ulaşımla ilgili farklı bir önlem alınıp alınmayacağı da ayrı önemli bir konu. Öte yandan 2023’de seçim var. Seçimden önceki ve sonraki ekonomik ortam da pazarın büyüklüğünde belirleyici unsur olacaktır.”  dedi.

Ardından,“ Genel resme baktığımızda, bu yılı aratmasın da ona da şükür diyeceğimiz bir şekilde sanki 2023’e girecekmişiz gibi gözüküyor" ifadelerini kullandı.

4K video özellikli Oppo Reno 6 A101’de! Hem de daha ucuza! Acele edin! 12 Eylül 2022 fiyat listesiOpel Mokka'da hem indirim ve 0 faiz kampanyası başladı! Opel Mokka 12 Eylül 2022 fiyat listesi!

Pırlanta bilekliklerde yüzde 55’e varan indirim sizi bekliyor! Zen Pırlanta bileklikler 12 Eylül 2022 fiyat listesi…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön