07 / 05 / 2024

Otomotiv sektörü 2022'nin ikinci yarısında hareketlenecek! Fiyatlar ne olacak?

Otomotiv sektörü 2022'nin ikinci yarısında hareketlenecek! Fiyatlar ne olacak?

Otomotiv sektörünün 2021 yılının son aylarında gerçekleşen döviz kuruna bağlı fiyat dalgalanmalarıyla duraklamaya geçmesi ikinci el piyasasında da aynı etkiyi yarattı. İkinci el araç sektörünün senenin ikinci yarısından umutlu olduğu vurgulandı. 



“Fiyatlarda görülmemiş hareket yaşandı, Ocak ayı çok zayıf geçti”

İkinci el pazarının daralma ile tamamladığı 2021'den sonra 2022 yılına da durgun başladığına dikkat çeken Uğur Sakarya, “İkinci el araç fiyatlarını da değerlendirdiğimiz zaman son 3 ayda daha önce görülmemiş seviyede bir hareketlilik görüyoruz.

Otomotiv sektörü 2022 nin ikinci yarısında hareketlenecek! Fiyatlar ne olacak?

2021 son çeyreğinde artan talep ve kur artışı ile ikinci el otomobil fiyatları bir ay içinde yüzde 70 yükseldi. Sonrasında Dövizdeki düşüşe paralel olarak yüzde 20-25 oranında geri geldiği görüldü. Fakat buna rağmen ocak ayında fiyatların geri gelmesi bile satışları hareketlendiremedi çünkü piyasada belirsizlik hâkim.

Alıcılar kurların biraz daha düşmesini beklerken, satıcılar ise kurlar yükselirse bir daha sattıkları aracın yerini dolduramayacaklarını düşünüyorlar. Bu sebeple Ocak ayı çok zayıf geçti. Aralık ayının yarısı kadar bile satış gerçekleşmedi” açıklamasında bulundu.


Geri Dön