09 / 05 / 2024

Otomotiv sektöründe yeni dönem! Fırsata dönüşüyor!

Otomotiv sektöründe yeni dönem! Fırsata dönüşüyor!

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, Sınırda Karbon Düzenlemesi Yönetmeliği'nin 1 Ocak 2023 gününden itibaren üç senelik bir geçiş süreci uygulanarak yürürlüğe gireceğini ifade etti İşte detaylar…



Yakın zamanda karşılaşabileceklerinden habersiz bir kesimin olduğuna ifade eden Çelik, bu eylem planı ile de herkese ulaşarak firmalara yol göstermeyi hedeflediklerini bildirdi.

Çelik, eylem planının farkındalık, mevcut durumun tespiti, yeşil dönüşüm sebebi ile de iş birliği, üretimde çevresel etkilerinde azalma, çevreci araçlar sebebiyle yeni teknolojilere geçiş ve sosyal sürdürülebilirlik gibi başlıklardan oluştuğunu ifade ederek, "Bugün bu başlıklar ilgili çalışma gruplarında ayrı bir şekilde irdelenecek. Eylem planının yayınlanmadan önce mümkün olduğu kadar mutabakata varılmış olmasına çok önem vermekteyiz. Bu neden ile de sektörümüz belirlenmiş olan hedefleri gerçekleştirmede daha istekli olunacak” şeklinde konuştu.

Son zamanlarda çevre duyarlılığının git gide arttığına ve tüketici için bir kıstas haline geldiğine vurgu yapan Çelik, şu şekilde konuştu:

"Hükümetlerin ve Avrupa Birliği gibi örgütlerin sera gazını almasına yönelik olarak önlemleri de gittikçe artıyor ve aynı zamanda bağlayıcı bir hale geliyor. Avrupa Komisyonunun açıklamış olduğu Sınırda Karbon Düzenlemesi Yönetmeliği 1 Ocak 2023 gününde itibaren de üç senelik bir geçiş süreci uygulanarak yürürlüğe girmiş olacak. Bu gelişmeler ile birlikte ülkemizdeki sürdürülebilirlik ve Avrupa Yeşil Mutabakatı hedefleri için yapılan çalışmaları hızlandırdı. OİB olarak biz de otomotiv endüstrisini de içine dahil eden bu dönüşüm ve aynı zamanda gelişmeleri heyecanla takip ediyoruz. Pandeminın ardında da Avrupa'da tedarik merkezlerini yakınlaştırma eğilimini ve Avrupa pazarına yakınlığımız sebebi ile de fırsata çevirmek istiyoruz. Ülkemizdeki şirketlerin Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı çerçevesindeki düzenlemeler kapsamında geleceğe yönelik şekilde adım atması ve direktife uyum faaliyetlerine yönelik bir biçimde aksiyonları, hazırlıkları proaktif bir yaklaşım olarak daha şimdiden almaları gerektiğinin farkındayız.”

Otomotiv sektöründe yeni dönem! Fırsata dönüşüyor!

Xiaomi POCO C40 artık Migroslarda! 23 Ekim 2022 fiyat listesi

BİM’den Samsung Galaxy A73 fırsatı! Bu uygun fiyat kaçmaz! 23 Ekim 2022 fiyat listesi

iPhone 12 Pro’ya A101 uygunluğu ile sahip olun! 23 Ekim 2022 fiyat listesi


Geri Dön