27 / 04 / 2024

Otoyol İzmir ve İstanbul'da eş zamanlı başlayacak

Otoyol İzmir ve İstanbul'da eş zamanlı başlayacak

Bakan Yıldırım, İzmir-İstanbul Otoyolu'nun nereden başlayacağına ilişkin tartışmaya "Her iki taraftan başlayacak" sözleriyle nokta koydu



Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul-İzmir Otoyolu'nun eş zamanlı olarak her iki taraftan da başlayacağını belirterek İzmirliler'i rahatlattı.  İzmir  Ticaret Odası (İTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Deniz Ticaret Odası'nın verdiği davette konuşan Bakan Yıldırım, İzmir-İstanbul Otoyolu'nun 7 milyar dolarlık bir proje olduğunu belirterek, Cumhuriyet tarihinde bu büyüklükte bir projenin daha bulunmadığına dikkat çekti. Yıldırım "Bunu da İzmir için yaptık, tercihimizi İzmir'den yana kullandık" dedi. İzmir'de otoyolun nereden başlayacağının gündemde büyük yer tuttuğuna da değinen Bakan Yıldırım "Ben de İstanbul ile İzmir'i karşı karşıya getirecek göz var mı? Otoyol yapımına her iki uçtan  başlayacağız, ortada bitireceğiz. İşte bu kadar. İzmir de İstanbul da mutlu olacak. Güzergahta bulunan Manisa ve Balıkesir illerimiz de mutlu olacak. Önemli olan adalettir, herkesin ihtiyacını acil şekilde karşılamaktır" diye konuştu.

LİMAN KARARI YAKINDA

İzmir Limanı'nın ihaleyi alan konsorsiyuma devir işlemleri hakkında da bilgi veren Yıldırım, yargı sürecinin ağır işlemesinden kaynaklı limanın devri için 2.5 yıl beklendiğini hatırlatarak, şöyle konuştu: "Limanın en aktif şekilde çalışması için konsorsiyumla görüşmeler sürüyor. Öyle veya böyle noktayı koyacağız, limanla ilgili kararı kısa sürede vereceğiz."

Projede neler  var?

o 377 km otoyol ve 44 km bağlantı yolu olmak üzere  421 km'lik otoyol

o Yaklaşık 3 km uzunluğunda asma köprü

o 18 bin 212 metre uzunluğunda 30 adet viyadük

o 7395 metre uzunluğunda 4 adet tünel  o 209 adet köprü

n  18 gişe alanı 

o 5 otoyol bakım merkezi

o 7 servis alanı

o 7 park alanı
Ahmet Kaplan/Star

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

7 milyar dolarlık otoyol İstanbul ve İzmir'de aynı anda başlayacak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul- İzmir Otoyolu'nun eş zamanlı olarak her iki taraftan da başlayacağını söyledi. Bakan Yıldırım, İzmir-İstanbul Otoyolu'nun 7 milyar dolarlık bir proje olduğunu belirterek, Cumhuriyet tarihinde bu büyüklükte bir projenin daha bulunmadığına dikkat çekti. İzmir'de otoyolun nereden başlayacağının gündemde büyük yer tuttuğuna da değinen Bakan Yıldırım, "Ben de İstanbul ile İzmir'i karşı karşıya getirecek göz var mı? Otoyol yapımına her iki uçtan başlayacağız, ortada bitireceğiz. İşte bu kadar. İzmir de, İstanbul da mutlu olacak" diye konuştu.
Vatan

İstanbul-İzmir otoyolu için en politik çözüm

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul- İzmir Otoyolu'nun eş zamanlı olarak her iki taraftan da başlayacağını belirterek İzmirliler'i rahatlattı

İzmir Ticaret Odası (İTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Deniz Ticaret Odası'nın verdiği davette konuşan konuşan Bakan Yıldırım, İzmir- İstanbul Otoyolu'nun 7 milyar dolarlık bir proje olduğunu belirterek, Cumhuriyet tarihinde bu büyüklükte bir projenin daha bulunmadığını söyledi. Yıldırım, "Bunu da İzmir için yaptık, tercihimizi İzmir'den yana kullandık" dedi. İzmir'de otoyolun nereden başlayacağının gündemde büyük yer tuttuğuna da değinen Bakan Yıldırım, "Bende İstanbul ile İzmir'i karşı karşıya getirecek göz var mı? Otoyol yapımına her iki uçtan başlayacağız, ortada bitireceğiz. İşte bu kadar. İzmir de, İstanbul da mutlu olacak. Güzergâhta bulunan Manisa ve Balıkesir illerimiz de mutlu olacak. Önemli olan adalettir, herkesin ihtiyacını acil şekilde karşılamaktır" diye konuştu.

Dört yılda tamamlanması beklenen otoyol, ortalama altı buçuk saat olan yolu üç buçuk saate indirecek.

`Bizim İzmir'le böyle bir bağımız var'
İzmir Limanı'nın ihaleyi alan konsorsiyuma devir işlemleri hakkında da bilgi veren  Yıldırım, yargı sürecinin ağır işlemesinden kaynaklı limanın devri için iki buçuk yıl beklendiğini hatırlatarak şöyle konuştu:

"Ekonomik krizle tüm hesaplar şaştı. Ama buna rağmen konsorsiyumla görüşmeler sürüyor. Öyle ya da böyle kararı vereceğiz. İzmir Limanı daha fazla bekleyemez."

İzmir'e yapılan toplam 3.8 milyar lira yatırımın 2.3 milyar liralık bölümünü bakanlığının yaptığını belirten Bakan Binali Yıldırım, "Yapılan yatırımların yarısı bizden. Bizim İzmir ile böyle bir bağımız var" dedi.
Radikal

'Bende iki şehri karşı karşıya getirecek göz yok'

İstanbul Otoyolu'nun nereden başlayacağı sorusuna yanıt Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan geldi. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Odası (İZTO) ve Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi'nin onuruna verdikleri yemeğe katılan Yıldırım "Bende İzmir ve İstanbul'u karşı karşıya getirecek göz yok. Her iki uçtan da başlayacak ve ortada bitireceğiz" açıklamasında bulundu. İzmir-İstanbul Otoyolu için 7 milyar dolarlık yatırımı İzmir'e kazandırdıklarını belirten Yıldırım, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bu kadar fazla külfeti olan bir yatırım projesini biz İzmir'den yana tercih ettik" dedi. Yıldırım Alsancak Limanı ile ilgili yaşanan sıkıntıları en kısa zamanda netliğe kavuşturacaklarını kaydetti.
Sabah

Dev otoyolun inşaatı ortada tamamlanacak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul- İzmir otoyolunun inşaatına her iki taraftan eş zamanlı olarak başlanacağını duyurdu. İzmir'de bulunan Yıldırım, 7 milyar dolarlık maliyeti ve izmit Körfezi'nden geçecek
Türkiye'nin en uzun köprüsüyle dev bir projeye imza atılacağını hatırlattı, izmir'deotoyolun nereden başlayacağının gündemdebüyük yer tuttuğuna da değinen BakanYıldırım, "Otoyol yapımına her iki uçtan başlayacağız, ortada bitireceğiz. izmir de istanbul da mutlu olacak" dedi.
Posta


Geri Dön