05 / 05 / 2024

ÖTV indirimi için flaş yorum piyasalar bu iddiayı konuşuyor

ÖTV indirimi için flaş yorum piyasalar bu iddiayı konuşuyor

Türkiye’de son zamlarla birlikte 400 bin TL’nin altında çok az sıfır araç kalırken, ÖTV indirimi iddiaları da piyasada hareketliliğe neden oldu. Ancak OSD Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Eroldu, arzın talebe yetişemediği mevcut tabloda ÖTV indirimini konuşmanın anlamsız olduğunu dile getirdi.



Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Eroldu, otomotiv piyasasında güncel gelişmeleri değerlendirirken Türkiye’de bir süredir gündeme gelen ÖTV indirimi iddialarını da yorumladı.

Yükselen otomobil fiyatları nedeniyle yüzde 80’lik ÖTV diliminin altındaki marka model sayısı 10’un altına düştü. Türkiye piyasasında 400 bin TL’nin altında sınırlı sayıda araç kaldı. Yüzde 45, yüzde 50 ve yüzde 70’lik ÖTV dilimlerinde zamlar karşısında işlevini yitirmesi hem tüketici hem de markalar tarafında ÖTV matrahlarında yeni bir düzenleme beklentisine neden oldu.

OSD Başkanı Eroldu’ya göre, arzın talebin çok gerisinde kaldığı ve sendeleyen ülke ekonomisinin vergi gelirlerine daha fazla ihtiyaç duyduğu bu dönemde yakın zamanda bir ÖTV indiriminin gündeme gelmesi mümkün görünmüyor.
 


Geri Dön