28 / 04 / 2024

Oyun yatırımında Türkiye ilk sırada!

Oyun yatırımında Türkiye ilk sırada!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin hazırladığı "Video Oyun Endüstrisi" raporunda, Türk oyun girişimlerine 2022’nin ilk 6 ayında yapılan yatırımların tutarı 333 milyon doları buldu. Türkiye'yi 158 milyon dolarla İngiltere, 60 milyon dolarla Norveç, 53 milyon dolarla Finlandiya izledi.



dunya.com'un haberine göre, Türk oyun sektörü yatırımda Avrupa'da ilk sırada bulunuyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisinin "Video Oyun Endüstrisi" raporuna göre, Türk oyun girişimlerine son zamanlarda yapılan yatırımlar ile birlikte sektörün Avrupa'daki en büyük yatırımcı konumuna yükseldiği ifade edilirken, İstanbul'un da Avrupa'da oyun sektöründe en fazla anlaşmanın yapıldığı ikinci şehir olduğu belirtildi.

 Oyun yatırımında Türkiye ilk sırada!

TÜRKİYE'DEKİ AKTİF OYUN STÜDYO SAYISI 522

Söz konusu rapora göre, Türkiye oyun ekosistemi, 2018 yılından itibaren ortaya çıkan başarıları ile beraber dünya gündemine otururken, İstanbul'da 331 ve Ankara'da 108 olmak üzere Türkiye'deki aktif oyun stüdyo sayısı toplam 522'yi buldu. Türk oyun girişimlerine geçen senenin ilk 6 ayında 333 milyon dolar yatırım yapıldı. Bu sayede; Türkiye, sektörün Avrupa'daki en büyük yatırımcısı oldu.

Peki, oyun sektörüne yapılan yatırımlar ne kadar arttı? İşte detaylar...


Geri Dön