29 / 04 / 2024

Özak Global Anadolu'nun en etkin 37. iş insanı oldu!

Özak Global Anadolu'nun en etkin 37. iş insanı oldu!

"Anadolu'nun En Etkin 50 iş insanı” araştırmasının 2020 sonuçları belli oldu. Özak Global Holding ise listede 37. sırada yer aldı.



Bu yıl sekizincisi gerçekleştirilen ve Anadolu'nun önde gelen iş insanlarını sıraladığımız "Anadolu'nun En Etkin 50 iş insanı” araştırmasının 2020 sonuçları belli oldu.

Ekonomiye yön veren, istihdam yaratan, vergi rekortmeni olan isimleri bir araya getirdiğimiz 50 ismin yer aldığı listede zirvenin sahibi yine değişmedi. Sanko Holding'in onursal başkanı Abdülkadir Konukoğlu, bölgenin kalkınmasına verdiği ekonomik ve sosyal destekle zirvede yer aldı. İkinci sırada Osmaniye'den dünyaya açılan demir-çelik devi Tosyalı Holding'in yönetim kurulu başkanı Fuat Tosyalı var. Son yıllarda gerçekleştirdiği yatırımlarla dikkatleri çeken Gaziantepli Erdemoğlu Holding'in yönetim kurulu başkanı Ibrahim Erdemoğlu ise Anadolu'nun en etkin üçüncü ismi oldu.

Ekonomist'in geleneksel hale getirdiği “Anadolu'nun En Etkin 50 İş İnsanı” araştırmasının 2020 sonuçları
netleşti. "En Etkin 50" listemizde İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  haricindeki kentlerde ekonomiye yön veren, istihdam yaratan, vergi rekortmeni olan isimleri bir araya getiriyoruz. Listede yer alan ve her biri kurdukları şirketlerle bulundukları kentleri zenginleştiren, istihdam sağlayan, vergi rekoru kıran, yaptıkları sosyal yatırımlarla bölgelerini kalkındıran bu isimler Anadolu'ya yön veriyor. Bu yıl sekizincisini açıkladığımız bu araştırma, listede yer alan iş insanlarına ekonomik, sosyal çabaları, sivil toplum kuruluşlarındaki faaliyetleri ve kentlerindeki kalkınmaya verdikleri destek nedeniyle bir anlamda alkış tutuyor. "Anadolu'nun En Etkin 50 İş İnsanı" listemiz yandaki tabloda yer alıyor. Yalnizca 50 iş insanı ve başında olduğu şirketi değil, bu şirketlerin 2019 ciroları ve çalışan sayıları da listemizde kendine yer buluyor.

AHMET AKBALIK / ÖZAK GLOBAL HOLDİNG YKB 

Yeni projeler gündemde

''Tekstil, turizm, inşaat, gayrimenkul yatırım ortaklığı ve tesis yönetimi olmak üzere toplam beş sektörde dokuz şirketiyle faaliyet gösteren Özak Global Holding, sadece gayrimenkulde geçen yıl 4 milyar TL'lik portföy değerine ulaştı. Akbalık Ailesi tarafından 1985 yılında kurulan ve Ahmet Akbalık'ın yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü grubun bu süreçte en önem verdiği yatırımlardan biri İstanbul Kazlıçeşme'de yer alan Büyükyalı projesi oldu. Yaşamın başlayacağı projenin ardından yeni projeler de devreye girecek. Grup, Türkiye'nin yanı sıra yurtdışında da etkinliğini artırmayı hedefliyor. Malatya'da tekstil girişimleriyle de önemli bir istihdam sağlayan grubun başkanı Ahmet Akbalık ise STK'larda oldukça etkin bir isim. Akbalık, TİM Başkan Vekilliği, Türkiye Hazır Giyim Sektör Başkanı, DEİK Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyeliği gibi görevler üstlendi.''


Geri Dön