28 / 04 / 2024

Özak GYO ilişkili taraf işlemleri raporu sonuç bölümünü yayınladı!

Özak GYO ilişkili taraf işlemleri raporu sonuç bölümünü yayınladı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yaygın ve süreklilik arz eden ilişkili taraf işlemlerine ilişkin raporun sonuç bölümünü yayınladı.



Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yaygın ve süreklilik arz eden ilişkili taraf işlemlerine ilişkin raporun sonuç bölümünü yayınladı. 


Açıklama:

Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği'nin 10. Maddesi gereğince, ilişkili taraflarla 2014 yılında gerçekleştirilen yaygın ve süreklilik arz eden işlemlerin incelenmesi ve 2015 yılında gerçekleşecek benzer yaygın ve süreklilik arz eden işlemlerin uygunluğunun değerlendirilmesi amacıyla hazırlanan raporun sonuç bölümü aşağıda sunulmaktadır.


İlişkili Taraf İşlemleri Raporu Sonuç Bölümü

"Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) 3 Ocak 2014 tarih ve 28871 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "II-17.1" sayılı "Kurumsal Yönetim Tebliği"'nin "Yaygın ve Süreklilik Arz Eden İşlemler" başlıklı 10. maddesine istinaden Şirketimizin ilişkili taraflarından İnt-Er Yapı İnşaat Turizm San. Ve Tic. A.Ş. ile yaygın ve süreklilik arz eden hizmet alış işlemlerinin 2014 hesap dönemi içerisindeki tutarının, kamuya açıklanan son yıllık finansal tablolarda yer alan satışların maliyetine olan oranının %10'undan fazlasına ulaşması ve 2015 yılında da bu limitin üzerinde aynı koşullarda ilişkili taraf işlemi gerçekleşeceğinin beklenmesi neticesinde, işbu raporda; İnt-Er Yapı İnşaat Turizm San. Ve Tic. A.Ş. ile yapılan işlemlerin koşulları açıklanarak, işlemlerin piyasa koşullarına uygun olduğu hakkında bilgi sunulmuştur.


Şirketimizin bağlı ortaklığı Aktay Otel İşletmeleri A.Ş. ile 2014 yılında portföydeki varlıkların kiralanma işlemlerinden kaynaklanan yaygın ve süreklilik arz eden satış işlemi tutarının, kamuya açıklanan son yıllık finansal tablolara göre oluşan hasılat tutarına olan oranı ise %10 sınırının altında kalmaktadır. Bununla birlikte; Şirketimizin Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri A.Ş. ile 2015 yılında gerçekleşen birleşme işlemi sonrası, daha önce Aktay Turizm A.Ş. aktifinde yer alan  Ela Quality Resort Hotel'in artık Şirketimizin portföyünde yer almaya başlayacak olması sebebiyle, Şirket Yönetim Kurulu'nun 24.03.2015 tarihli toplantısında Ela Quality Resort Hotel'in işletmeciliğine ilişkin Aktay Turizm A.Ş. ile işletmeci şirket Aktay Otel İşletmeleri A.Ş. arasındaki mevcut kira sözleşmesindeki şartların (yıllık 8 milyon USD sabit kira + %5 ciro payı) devam ettirilerek, Aktay Otel İşletmeleri A.Ş.'ye kira faturalarının 24 Mart 2015 tarihinden itibaren ÖZAK GYO tarafından tanzim edilmesine karar verilmiştir. Bu karar neticesinde, 2015 yılında Şirket tarafından Aktay Otel İşletmeleri A.Ş.'ye tanzim edilecek satış faturaları tutarının, %10 limitinin üzerinde gerçekleşeceği tahmin edilmektedir."


Tasarruf sahiplerimizin ve kamuoyunun bilgisine sunarız.


Geri Dön