27 / 04 / 2024

Eczacıbaşı Yaygın ve Süreklilik Arz Eden İlişkili Taraf İşlemleri Raporu'nu yayınladı!

Eczacıbaşı Yaygın ve Süreklilik Arz Eden İlişkili Taraf İşlemleri Raporu'nu yayınladı!

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., "2014 Yılı Yaygın ve Süreklilik Arz Eden İlişkili Taraf İşlemleri Raporu"nun sonuç bölümünü yayınladı. Söz konusu rapor aşağıda...




Eczacıbaşı Yapı tarafından yapılan açıklama şöyle:


Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği'nin 10. maddesi hükmü gereğince hazırlanan "2014 Yılı Yaygın ve Süreklilik Arz Eden İlişkili Taraf İşlemleri Raporu"nun sonuç bölümü pay sahiplerimizin bilgisine sunulmuştur. 


Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği'nin "Yaygın ve Süreklilik Arz Eden İşlemler" başlıklı 10. maddesi hükmü gereğince, Kuruluşumuz Eczacıbaşı Yapı Gereçleri San. Ve Tic. A.Ş.'nin ilişkili tarafı olan İntema İnşaat Ve Tesisat Malzemeleri Yatırım Ve Pazarlama A.Ş. ve Ekom Eczacıbaşı Dış Ticaret A.Ş.'nin; 2014 yılı finansal planlaması (bütçe) kapsamında yaygın ve süreklilik arz eden işlemlerinin bir hesap dönemi içerisindeki ayrı ayrı tutarlarının, 2013 yılı hesap dönemi içerisindeki tutarlarının kuruluşumuzun kamuya açıklanan 2013 yılı finansal tablolarında yer alan satışların maliyetine olan oranının %10'undan fazlasına ulaştığı ve 2014 yılında da bu %10 limitinin üzerinde aynı koşullarda ilişkili taraf işleminin gerçekleşeceği öngörüldüğünden, yapılan bu işlemlerin koşulları, fiyat belirleme yöntemi ve bu yöntemin seçilmesindeki gerekçeler açıklanarak, işlemlerin önceki yıllarla uyumlu, piyasa koşullarına ve yasal düzenlemelere uygun olduğu kanaatine varılmıştır.



Geri Dön