28 / 04 / 2024

Özbek-Türk İş Forumu Taşkent’te gerçekleştirildi!

Özbek-Türk İş Forumu Taşkent’te gerçekleştirildi!

Özbekistan'ın başkenti Taşkent’te gerçekleştirilen Özbek-Türk İş Forumu'na inşaat, sanayi, elektronik, madencilik, enerji, taşımacılık, turizm ve diğer alanlarda faaliyet gösteren 30’a yakın Türk iş adamı katıldı.



Özbek-Türk İş Forumu, Özbekistan'ın başkenti Taşkent’te gerçekleştirildi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Özbekistan Senatosu, Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve Patronlar Platformu tarafından ortaklaşa organize edilen iş forumuna, inşaat, sanayi, elektronik, madencilik, enerji, taşımacılık, turizm ve diğer alanlarda faaliyet gösteren 30’a yakın Türk iş adamı ile çok sayıda Özbek yetkili ve iş adamı katılım gösterdi.

Özbekistan Senatosu Başkan 1. Yardımcısı Sadık Safayev, forumda gerçekleştirdiği konuşmada, ülkesinde son dönemde çok önemli değişimlerin gerçekleştirildiğini dile getirerek, bunun yerli ve yabancı iş adamları için yeni fırsatlar sunduğunu söyledi. Safayev, iki ülke devlet başkanlarının karşılıklı ziyaretlerinin Özbekistan-Türkiye ilişkilerinde yeni sayfa açtığını, bu çerçevede iki ülke iş adamları arasındaki ilişkilerin de giderek geliştiğini belirtti.

Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adham İkramov da ülkesinde yabancı iş adamları için olumlu koşulların oluşturulduğunu söyleyerek, Türk iş adamlarını yatırım ve iş yapmak için Özbekistan’a davet etti. Patronlar Platformu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Fatih Karayel, bu toplantının Özbekistan ile ticari ilişkileri geliştirmeyi amaçladığını söyleyerek, iş forumunun taraflar arasındaki iş birliğinin geliştirilmesine katkıda bulunacağını belirtti.

Karayel, Türk iş adamlarının Özbekistan’ın gelecekte bölgenin önemli ticaret ve yatırım merkezlerinden birine dönüşmesine katkıda bulunmaya hazır olduğunu söyledi.

İş forumu kapsamında Türk iş adamlarına ülkedeki iş ve yatırım ortamı ve imkanları, ülkede yapılan reformlar hakkında da bilgi verildi.


Geri Dön