27 / 04 / 2024

Özbekistan Taşkent'teki gökdelenin inşaatı 2022'de tamamlanacak!

Özbekistan Taşkent'teki gökdelenin inşaatı 2022'de tamamlanacak!

Türk ve Özbek inşaat şirketleri tarafından Taşkent'te inşa edilen ve bölgenin en yüksek gökdeleni olacak gökdelenin yapımı gelecek sene tamamlanıyor. 



Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te Türk ve Özbek şirketlerin ortak bir şekilde inşa ettiği gökdelen, Türk basın mensuplarına tanıtıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Taşkent'in merkezindeki 1,5 hektarlık alanda inşası devam eden ve 266,5 metre yüksekliğiyle Orta Asya'nın en yüksek binalarından biri olacak gökdelen tanıtıldı. Türkiye'deki farklı gazeteler ile Özbekistan'da çalışan Türk basın kuruluşu çalışanlarının katıldığı tanıtım toplantısında gökdelenin proje ortağı Özgüven şirketinin kurucularından Özgür Onur Özgüven, inşaat süreciyle ilgili bilgi aktardı. 

Özbekistan Taşkent teki gökdelenin inşaatı 2022 de tamamlanacak!

Özgüven, Taşkent'in tam merkezinde yer alan projenin bittiğinde Özbekistan'ın ilk ve en yüksek gökdeleni olacağını söyleyerek projenin kendileri için çok önemli olduğunu dile getirdi. Gökdelenin öngörülen 266,5 metrelik yüksekliğinin bittiğini ve şu anda dış cephe kaplama çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Özgüven, projenin gelecek sene tamamlanmasının beklendiğini dile getirdi. 

Özbekistan Taşkent teki gökdelenin inşaatı 2022 de tamamlanacak!

Henüz inşaatı devam eden gökdelenin daire ve ofis satışlarının sürdüğü bilgisini aktaran Özgüven, aralarında Türk vatandaşlarının da bulunduğu çok farklı ülkelerden müşterilerinin olduğunu dile getirdi.
 

Özbekistan’ın simge projesini Türk şirket inşa edecek!


Geri Dön