28 / 04 / 2024

Özcan Tahincioğlu: Konut fiyatlarındaki artış sürecek!

Özcan Tahincioğlu: Konut fiyatlarındaki artış sürecek!

Son iki yılda inşaat maliyetlerinde ciddi bir artış yaşandığını belirten Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu yaptığı açıklamada konut fiyatlarındaki artışın süreceğini dile getirdi...




Son iki yılda inşaat maliyetlerinde ciddi bir artış yaşandığını belirten Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, konut fiyatlarındaki artışın süreceğini söyledi. Gayrimenkul geliştiricilerinin son dönemde kârından önemli ölçüde feragat ettiğini kaydeden Tahincioğlu, "Konut fiyatlarındaki yükselme maliyet artışının çok altında kaldı. İki yıldır biriken bir açık var ve konut fiyatlan artmak zorunda" dedi. 


Nidapark Seyrantepe projesinin lansmanında gazetecilerin sorularım yanıtlayan Özcan Tahincioğlu gayrimenkul sektörü ve şirketin gündemine ilişkin şu açıklamalarda bulundu: DENEME - YANILMA: Hızlı yapılan her şey de bir takım hataların ortaya çıkması kaçınılmaz oluyor. Kentsel dönüşüm süreci deneme yanılma yoluyla ilerledi. 

Hem bakanlığın hem belediyelerin şu anki yaklaDövizdeki dalgalanmanın inşaatta maliyetleri yükselttiğini söyleyen Tahincioğlu, "Konutta zam kaçınılmaz" dedi şımı, yapılan hatalardan ders alındığını gösteriyor. Yanlış başlayan fakat doğru yöne giden bir çalışma var. 


BİNDİKLERİ DALI KESİYORLAR

Vatandaşların aşın beklentileri kentsel dönüşümü kısıtlıyor. İnsanlar biraz daha fazla kazanmak için bindikleri dalı keser hale geldi. Mevzuatla bir takım şeyler aşılmaya çalışılıyor. Uygulamada yerel yönetimler ve bakanlıkların hâlâ yapması gerekenler var. 


YENİ YATIRIMLAR

 Büyük projelere imza atacağımız Yeııisahra dışında birkaç bölgede daha dönüşüm için görüşmelerimiz sürüyor. Nidapark Çengelköy ve Nidapark Zeytinburnu'nun yanı sıra karma projeler geliştireceğiz. İstanbul dışında da arazi bakıyoruz. 


YÜKSEK YAPIYI ABARTTIK 

Dikey yapılar metropollerin doğasında olan bir şey. Talep çok olduğu için arsa değerleri yükseliyor. Maalesef ülke olarak her şeyde biraz abartmayı sevdiğimiz için konut projelerinde de yüksek yapılara yönelme olduğunu görüyoruz. Kantarın topuzunu kaçırmamız lazım.  İnşaat sektöründe iş sağlığı ve güvenliği konusundaki önlemlerin artırılmasını değerlendiren Tahincioğlu, "işi meyve veren ağacı taşlama noktasına getirmememiz lazım" dedi. 

Sektördeki merpen altı üretime dikkat çeken özcan Tahincioğlu, "Yeni düzenlemelerin ve önlemlerin beklentisi içindeyiz ama yeter ki sektördeki her oyuncuya eşit davranılsın"diye konuştu. 


Sözcü


Geri Dön