28 / 04 / 2024

Konut fiyatlarındaki artış neden yavaşladı?

Konut fiyatlarındaki artış neden yavaşladı?

2023 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1,9 oranında arttı. Fenercioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, konut fiyatlarındaki artışın yavaşlama sebebini açıkladı.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre konut fiyat endeksi 2023 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1,9 oranında arttı. Veriler konut fiyatlarında üç yılın en yavaş artışı yaşandığını gösterdi. Verileri değerlendiren Fenercioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, konut fiyatlarındaki artışın yavaşlama sebebini açıkladı.

Konut fiyatlarındaki artış neden yavaşladı?

KONUT FİYATLARINDAKİ ARTIŞ NEDEN YAVAŞLADI?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre konut fiyat endeksi 2023 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1,9 oranında arttı. Veri, konut fiyatlarında üç yılın en yavaş artışı yaşandığını gösterdi. Verileri değerlendiren Fenercioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, konut fiyatlarındaki artışın yavaşlama sebebinin tamamen talebin azalması ile ilgili olduğunu söyledi.

Konut fiyatlarındaki artış neden yavaşladı?

KONUT FİYATLARI DURAĞANLAŞTI

Verileri değerlendiren Fenercioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, konut fiyatlarındaki artışın yavaşlama sebebi tamamen talebin azalması ile ilgili olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı: ''Özellikle 2023 yılı ikinci yarısından itibaren uygulanan faiz politikaları ile paraya erişim zorlaştı. Öte yandan yerli tüketici yüksek faizlerle alım yapmayı tercih etmediği için konuta talep azaldı.''dedi.

Fenercioğlu, bu nedenlerden dolayı arz talep dengesiyle konut fiyatlarında ciddi bir ilerleme olmadğını ve aynı şekilde yabancıya satıştaki bazı yaptırımlardan doğan talep azalması da direkt konut fiyatlarına etki yaptığını söyledi.

Fenercioğlu, eskiden yabancıların talebi de fiyatlarda bir artışa sebep olduğundan bahsetti ve özellikle son çeyrekte hem faiz baskısı hem de yabancı alımların azalmasından dolayı konut fiyatlarındaki fiyat artışı durağan seviyeye geldiğininin altını çizdi.

Konut alım satımında yabancı detayı! Gelir vergisi çıkabilir!

İzmir’in konut fiyatları raporu açıklandı! En pahalı ve en ucuz ilçeler hangileri oldu? 

Konut fiyatlarındaki artış uzun bir süre daha enflasyondan düşük olacak! Satılık ev fiyatları düşer mi?

Geri Dön