02 / 05 / 2024

Özdemir Çakacak açılış öncesi Anamur'da inceleme yaptı!

Özdemir Çakacak açılış öncesi Anamur'da inceleme yaptı!

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açılışını yapacağı "KKTC'ye Su Temin Projesi" töreni öncesinde Anamur ilçesinde incelemelerde bulundu.



"Asrın Projesi" olarak adlandırılan "KKTC'ye Su Temin Projesi"nde sona gelindi. Bu proje ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) uzun vadeli su ihtiyacının karşılanması için Anamur Dragon Çayı üzerinde inşa edilen Alaköprü Barajı'ndan alınacak yıllık 75 milyon metreküp su, Akdeniz'e döşenen boru hattı vasıtasıyla KKTC tarafında Girne yakınlarında inşa edilen Geçitköy Barajı'na aktarılacak. Türkiye'den, KKTC'de yaşayan soydaşların istifadesine sunulacak suyun yaklaşık 38 milyon metreküpü KKTC'de inşa edilecek arıtma tesislerinde arıtıldıktan sonra içme suyu olarak kullanılacak. Geriye kalan 37 milyon metreküpü ise zirai sulama için tahsis edilecek. 


Vali Çakacak, yarınki açılış töreni öncesi Anamur'da Hükümet Konağı'nı ziyaret ederek, Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk ile bir araya geldi.

 

Cantürk'ten tören hazırlıkları hakkında bilgi alan Çakacak, ziyaret sonrasında yaptığı konuşmada, "Dünyada ilk kez uygulanan bir sistemle denizde askı yöntemi ile Anamur'dan yavru vatana su sağlayacak olan KKTC'ye Su Temin Projesi tamamlandı. Bu büyük projenin, başta ülkemize ve bizler için daha da önemlisi Mersinimize kazandırılmasında emeği geçen herkese, tüm Mersinliler adına şükranlarımı sunuyorum. Vanayı açmak üzere Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız Anamur'a teşrif edecekler. Bu projenin tamamlanmasından dolayı yaşadığımız mutluluğu paylaşmak üzere Anamur Şehir Stadyumu'nda yapılacak olan açılış törenine tüm halkımızı davet ediyoruz" dedi. 


Vali Çakacak, daha sonra açılış töreninin yapılacağı Anamur Şehir Stadyumu'nda incelemelerde bulundu. 


Adana İlk Haber


Geri Dön