29 / 04 / 2024

Özel sektör çalışanına doğalgaz yardımı geliyor!

Özel sektör çalışanına doğalgaz yardımı geliyor!

Özel sektör çalışanlarını sevindirecek habere göre, doğalgaz yardımı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı. Kararda, artık işveren özel sektör çalışanları için doğalgaz ve ısınma yardımı yaptığı takdirde, vergi ve SGK primine tabi olmayacak.



 

Çalışanlara yönelik, doğalgaz ve elektrik fatura borçlarının silinmesini içeren düzenleme hayata geçiyor.Dar gelirli vatandaşların ısınma ve elektrik ihtiyaçlarını giderebilmesi amacıyla yapılacak destek ile bütçe rahatlatılacak.

2023 yılının haziran ayına kadar işveren cephesinden çalışanların maaşına ek olarak 1000 TL'lik doğalgaz yardımı gerçekleştirilecek.

 Özel sektör çalışanına doğalgaz yardımı geliyor!

 TAM 1000 TL

Özel sektör çalışanlarının yararlanacağı tam 1000 TL’yi bulan doğalgaz yardımı kararına göre, artık işveren özel sektör çalışanları için doğalgaz ve ısınma yardımı yapması durumunda, vergi ve SGK primine tabi değil.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön