29 / 04 / 2024

Özel sektör sahiplerinin yurtdışı borçlarında azalma var! Borçlar 1,2 milyon azaldı!

Özel sektör sahiplerinin yurtdışı borçlarında azalma var! Borçlar 1,2 milyon azaldı!

Özel sektör sahibi olan vatandaşların kredi kart borçlarına azalma geldi. Yurt dışı borçlarında yaşanan azalmalar sayesinde elleri rahat edecek. Peki azalmada son durum ne oldu? 



Özel sektör sahipleri gerekli olduğu takdirde yurt dışında bulunan kredilere başvuru yapmaktadır. Toplam kredi borçlarına mart ayı itibari ile yenileme gelip azalmaya yöneldi. Toplam borç oranlarının ne kadar olduğu ise belli oldu. İşte tüm detayları ile haberimizin devamında sizlerle beraber… 

Özel sektör sahiplerinin yurtdışı borçlarında azalma var! Borçlar 1,2 milyon azaldı!

Özel sektör sahiplerine müjdeli haber 

Vatandaşı yakından ilgilendiren piyasa verileri Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından düzenli olarak açıklamaktadır. Son açıklanmış olan veriler ise 2023 Mart ayına ait veriler oldu. Mart ayına ilişkin olarak özel sektörün kredi borç durumlarının istatiksel olarak verileri paylaşıldı. Bazı özel sektör sahipleri ihtiyaç duydukları anda yurtdışından kredi talep etmektedir. Özel sektörün yurtdışından talep ettiği borçlar 2022 yılı ile kıyaslandığında yüzdelik olarak belli oranda bir azalma yaşandı. Toplam borç ise 158 milyar dolara kadar bir gerileme yaşamış oldu. Uzun vade ile seçilmiş olan kredi borçlarında ise belli oranlarda düşüş yaşanacağına söylenmeye başlandı. Bu duruma göre ise uzun vadeli olan borçlar da 1.7 milyar düşüş gözlendi. Toplam borç tutarı ise bu şartlarda 149 milyar dolara inmiş oldu. Kısa vadeli olan borç miktarı ise yaklaşık olarak 9 milyonlar dolar seviyesinde işlem görmüş oldu. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön