14 / 05 / 2024

Özel sektör sahiplerinin yurtdışı borçlarında azalma var! Borçlar 1,2 milyon azaldı!

Özel sektör sahiplerinin yurtdışı borçlarında azalma var! Borçlar 1,2 milyon azaldı!

Özel sektör sahibi olan vatandaşların kredi kart borçlarına azalma geldi. Yurt dışı borçlarında yaşanan azalmalar sayesinde elleri rahat edecek. Peki azalmada son durum ne oldu? 



Özel sektör sahiplerinin yurtdışı borçlarında azalma var! Borçlar 1,2 milyon azaldı!

Bankalardan uzun vadeli kredi imkanı 

Bankalar tarafından verilen uzun vadeli kredi borçlarında bir azalma söz konusu oldu. Yapılan azalma ise toplam olarak 603 milyon dolar olarak açıklandı. Bankacılık dışı kuruluşlar için ise borçlanma tutarlarında yaşanan azalma büyük dikkat çekti. Kredi tarzında olan borçlanmalarda ise 32 milyon dolar azalma yaşandı. Bankalar da verilmiş olan kredi borçlarında yaşanan azalma sonrasında özel sektör sahipleri rahat bir nefes aldı. T. C Merkez Bankası tarafından yapılmış olan açıklamalar kapsamında uzun vadesi bulunan kredi borçlarında %60’lık bir azalma meydana gelirken, %35,6’lık tutar ise avro olarak yurt dışına borçlanmış olundu. 

TCMB duyurdu! Özel sektörün yurt dışı kredi borcunda düşüş...

Demir fiyatlarına zam yağmuru başladı! Fiyatlar resmen fırladı! 16 Mayıs 2023 demir fiyat listesi

Konut sektöründe deprem ve seçim etkisi: Sektörün gelişimi için yeni adımlar gerekli!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön