29 / 04 / 2024

Özel sektörde zam hareketliliği başladı

Özel sektörde zam hareketliliği başladı

Asgari ücrete yakın ücret alan çalışanlar için bir yeni düzenleme beklentisini meydana geldi ve çalışma hayatında yeni bir hareketlilik başlamış oldu.



Enflasyon artışı ile beraber yılın başında alınan zam eriyince asgari ücrete ara zam geldi ve net 5 bin 500, brüt ise 6 bin 471 liraya çıktı. Bu zam asgari ücrete yakın ücret alan çalışanlar için bir yeni düzenleme beklentisini beraberinde getirdi ve çalışma hayatında yeni bir hareketlilik başlamış oldu. Bazı sendikalar işverenleri oluşan yeni şartlar kapsamında görüşmeye çağırdı.

Özel sektörde zam hareketliliği başladı

Hürriyet Gazetesinin haberine göre, işverenlerin bir bölümü de ara zam çalışmalarında sona geldi. Asgari ücret üzerinde alan çalışanların ücretlerinde bir düzenleme yapılmazsa şayet şu anda 7 milyon civarında olduğu belirtilen asgari ücretli sayısında otomatikman artış gerçekleşecek. Bu da çalışma hayatında kıdem ve tecrübeye dayalı ücret dengesini bozucu bir etkiye sebep olacak. Bu nedenle de dengeleri koruyacak bir düzenleme arayışı bulunmakta.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön