16 / 05 / 2024

Özel sektörde zam hareketliliği başladı

Özel sektörde zam hareketliliği başladı

Asgari ücrete yakın ücret alan çalışanlar için bir yeni düzenleme beklentisini meydana geldi ve çalışma hayatında yeni bir hareketlilik başlamış oldu.



Bazı sendikalar işverenleri oluşan yeni şartlar kapsamında görüşme yapmaya çağırdı. Görüşmelerin sonuçlarına göre bu işletmelerin atacağı adımlar belli olacak. Asgari ücretli çalışan sayısının azaltılması ve asgari ücretin ortalama ücret olarak uygulanmaması son dönemde sık sık dile getirilen talepler arasında bulunuyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işverenleri temsil eden TİSK'in Başkanı Özgür Burak Akkol’da bu çağrıyı dile getiren isimler arasında yer aldı.

Özel sektörde zam hareketliliği başladı

Akkol, asgari ücretin açıklandığı toplantıda "Asgari ücret bir başlangıç ücreti. Esas hedefimiz ortalama ücretin artması olmalı. Bu nedenle belirlenen rakamın üzerine çıkma imkânı olan işletmelerimize, ilave atılabilecek adımları atma çağrısında bulunuyorum.'' vurgusu yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati çalışanlara verilen yol ve yemek ücretlerinde artışa gidildiğini söyledi. ''Yemek ücretleri 34 liradan 51 liraya, yol ücretleri de 17 liradan 25,5 liraya yükseldi.'' dedi.

Editörün Notu: Bu haber  10 Temmuz 2022, saat 21.23'te yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 27 kuruş, euro 17 lira 58 kuruş, altının gramı ise 968 lira 52 kuruş değerindedir.

Kredi kullanacaklar bu habere dikkat! BDDK'dan kısıtlama kararı

İslam Memiş'ten çok konuşulacak sözler: "Çekirdek parası..."

Merakla beklenen EYT kararında son durum ne? AK Partili isimden açıklama


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön