27 / 04 / 2024

Özel tahsisli konutlar TBMM gündeminde!

Özel tahsisli konutlar TBMM gündeminde!

Özel tahsisli konutlarla ilgili bazı veriler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Emre, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  



CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, özel tahsisli konutlarla ilgili bazı verilere ilişkin soru önergesi hazırladı. Emre, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Emre, ''7 Şubat 2019 tarihli 30679 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ''Kamu Konutları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'' ile yapılan değişkliğe göre makam itibariyle kendisine özel konut tahsis edilecek kamu görevlileri listesine bakan yardımcıları ile müsteşarlar da eklenmiş ayrıca emniyet genel müdürlerine özel tahsisli konut verilmesi için gerekli olan vali kökenli olma şartı da kaldırılmıştır'' diye konuştu. 

CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre'nin soruları:

1- Türkiye'de özel tahsisli konut sayısı kaçtır? Bu konutlar kimlere tahsis edilmiştir?
2- Görev süresi bitmesine karşın özel tahsisli konutlarda oturmaya devam edenlerin sayısı ve unvanları nedir? Özel tahsisli oturma süresi ne kadardır?
3- Özel tahsisli konutların aylık giderleri ne kadardır? Bu giderler hangi kalemlerden oluşmaktadır? Bu konutların aylık giderlerinin üst limiti var mıdır? Konutların aylık giderleri halen görev yaptıkları kurum tarafından mı karşılanmaktadır?
4- Tahsis edilen konutların mülkiyeti kime aittir. Bu konutlar hangileridir?
5- Özel tahsisli konutların, şahısların talepleri doğrultusunda tadilat ve döşeme işlemlerinin de bağlı bulundukları kurumların bütçesinden karşılanacağı göz önünde bulundurulduğunda tadilat ve döşeme işlemlerinin bir üst limiti var mıdır?
6- Görev süresi biten kişilerin yerine yeni atananlar bu konutlarda yeniden tadilat ve döşeme yapmak isterlerse bunun maliyeti de yine kurum bütçesinden karşılanacak mıdır?
7- Kamu kurum ve kuruluşlarına tahsisli konutların yıllar itibariyle tadilat ve döşeme için harcanan giderleri ne kadardır?


Geri Dön