28 / 04 / 2024

Özgörkey'den İzmir'e otel!

Özgörkey'den İzmir'e otel!

Özgörkey Şirketler Grubu'nun sahibi Erdoğan Özgörkey'in "Bende bu manevi değeri büyük" dediği arsa üzerinde otel yapımı için hazırlanan projeye onay çıktı ve arsada inşaat çalışmaları da başladı




Özgörkey Şirketler Grubu'nun sahibi Erdoğan Özgörkey, 26 yıl boyunca üzerinde bir proje gerçekleştirmek için mücadele etttiği  İzmir  Çankaya'daki arsasıyla ilgili nihayet amacına ulaştı. Özgörkey'in "Bende bu manevi değeri büyük, çünkü baba yadigarı" dediği arsa üzerinde otel yapımı için hazırlanan projeye İzmir 1 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'ndan onay çıktı ve arsada inşaat çalışmaları da başladı. Yeni Asır'a konuşan Özgörkey Otomotiv'in Genel Müdürü Selim Özgörkey, kentin en kıymetli bölgesinde yer alan araziye zemin kat ile birlikte 8 katlı bir otel inşa edeceklerini açıkladı. Selim Özgörkey, "İzmir'de maalesef yatırım yapmak kolay değil. 26 senedir biz buraya bir proje yapma hayalindeydik ama bir türlü önü açılmadı ve başlayamadık. Gerekli dokümanları tamamladık ve onayı aldık. Alt yapı çalışmalarına başlıyoruz" dedi. 


"Detaylara dikkat ediyoruz" 


Otel projesinin aşağı yukarı 2,5-3 yıl süreceğini ifade eden Özgörkey, "Acele etmiyoruz. Detaylara dikkat ettiğimiz için çok hızlı yapma gibi bir şeyimiz yok. Söylenecek her şeyi söylediğimizi düşünüyorum. İzmir'de yatırımcıların önü ne yazık ki diğer bazı konulardaki gibi açık değil. Ama sonunda başlayabildiğimiz için memnunuz. 26 senedir biz buraya bir proje yapma hayalindeyiz ama bir türlü önü açılmadı. Umarım bir daha engel çıkmaz. Tabi bu tereddütler ne yazık ki İzmir'de her zaman var" diye konuştu. 



Yeni Asır



Haber Milliyet Ege Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Özgörkey Şirketler Grubu, İzmir'in en merkezi yerlerinden biri olan Çankaya'daki Gaziosmanpaşa Bulvarı ile Necati Bey Bulvarı üzerinde yer alan Hilton Oteli karşısındaki arazisine, imar planı, koruma kurulu kararları nedenleriyle hazırladıkları ilk projeden 15 yıl sonra otellerinin temeli attı. 

Proje, Saint Policarp Kilisesi yanında yükselecek. Temel atma törenine, Özgörkey Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özgörkey, aile fertleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı. Otel, 8 katlı olacak. 


Milliyet Ege



Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Özgörey Şirketler Grubu, İzmir'in en merkezi yerlerinden biri olan Çankaya'daki Gaziosmanpaşa Bulvarı'nda, Hilton Oteli karşısındaki arazisine otel yapıyor. Key Otel'in temeli önceki gün törenle atıldı. Özgörkey Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özgörkey, ailenin fertleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirli işadamları Kemal Çolakoğlu, Oğuz Tatış, Öner Akgerman, Nail Özkardeş, Tufan Ünal, eski milletvekili Süha Tanık'ın katıldığı törende kürekle temele ilk harç atıldı. Otel Projesi'nin mimarı Özel Kılıç, otelin 8 katlı olacağını ayrıca 4 kat yeraltına otopark yapılacağını belirtti. Saint Policarp Kilisesi yanında bulunan arazi uzun yıllar atıl durumda beklemişti. 


Sabah




Haber Posta Ege Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;

Özgörkey Şirketler Grubu, İzmir'in en merkezi yerlerinden biri olan Hilton Oteli karşısındaki arazisine ilk plandan 15 yıl sonra temel attı. Bugüne kadar imar planları ve koruma kuruluna takılan Key Otel'in ilk harcı, Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özgörkey ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından atıldı. Sekiz katlı otelde 250 oda bulunacak. 



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;

Özgörkey Şirketler Grubu, İzmir'in en merkezi yerlerinden biri olan Çankaya'daki Gaziosmanpaşa Bulvarı ile Necati Bey Bulvarı üzerinde yer alan Hilton Oteli karşısındaki arazisine imar planı, koruma kurulu kararları nedenleriyle hazırladıkları ilk projeden 15 yıl sonra otel temelini attı. 

Grup, eskiden depo olarak kullanılan metruk binası yerine geliştirdiği projeleri 2000 yılından bugüne kadar gerçekleştiremedi. Grubun 22 katlı gökdelen projesi 2000 yılında Konak Belediyesi tarafından imar planında 8 kat izni olması, yoğunluğu arttıracağı ve yakınındaki tescilli kilise binası nedeniyle koruma kurulu onayı alınması gerektiği için reddedildi. 2010 yılındaki bir diğer girişim de İzmir Büyükşehir Belediyesi imar Yönetmeliği'ne takıldı. Bu gelişmeler üzerine Özgörköyler mevcut imar planına göre 8 kat zemin üstü, 4 kat yeraltında otel projesi için başvuru yaptı. Bazı değişikliklerle 2014 yılında onay aldı. 

Key Otel'in temeli önceki gün törenle atıldı. Özgörkey Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özgörkey, uzun bir sürecin ardından otelin temelini attıklarını belirterek, izmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da bu sonuca varmalarında katkısı olduğunu söyledi. Özgörkey ve Kocaoğlu, kürekle temele ilk harcı birlikte attı. 


Vatan



Geri Dön