05 / 05 / 2024

Özgür Demirtaş çileden çıktı! 'Sen kimsin?'

Özgür Demirtaş çileden çıktı! 'Sen kimsin?'

Ünlü finans profesörü, akademisyen ve yazar Özgür Demirtaş, bir Twitter kullanıcısının eleştirel yorumu üzerine dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.



ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR?

12 Ağustos 1975 yılında Ankara'da dünyaya gelen Özgür Demirtaş finans profesörü. Demirtaş ilkokul eğitimini Manisa'nın Salihli ilçesinde tamamladı. Lise eğitimini ise İzmir Atatürk Lisesi'nde bitirdi. Üniversite sınavında ilk 50 içerisinde yer alan Özgür Demirtaş Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünü kazandı.

Özgür Demirtaş çileden çıktı! Sen kimsin?

Üniversite lisans eğitiminin ardından yurt dışında eğitim görmek isteyen Özgür Demirtaş 1998 yılında finans doktorası için Boston College'a kabul aldı ve 2003 yılında doktor unvanını kazandı. Aynı yıl içerisinde New York Şehir Koleji Baruch College'da yardımcı doçent unvanıyla akademik kariyerine başladı ve 31 yaşında burada 'tenür' unvanını kazandı. Aynı zamanda NYU-Stern School of Business'da da dersler verdi. Akademik çalışmaları dünyanın önde gelen akademik dergilerinden, Journal of Financial Economics, Management Science, Journal of Monetary Economics, Journal of Financial and Quantitative Analysis ve Review of Finance'de yayınlandı. 2012 yılında tenür unvanını bırakarak Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanlığını yürütmeye başladı.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Sabancı Üniversitesi altında kurulan Finans Mükemmeliyet Merkezi kurucu başkanlığı, Akbank yönetim kurulu üyeliği, FODER yönetim kurulu üyeliği, Yeni Bir Lider yönetim kurulu üyeliği ve birçok holding danışmanlıklarını yürütüyor. Bunların yanında 2012-2014 yılları arasında Türkiye Genç İşadamları Derneği, TAYSAD ve DASK danışmanlıklarını da yaptı. Özgür Demirtaş, evli ve bir çocuk babası. 

Editörün Notu: Bu haber 18 Ağustos 2022, saat 23.46'da yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 96 kuruş, euro 18 lira 27 kuruş, altının gramı ise bin 22 TL değerindedir.

"Şimdi almayın" diyen İslam Memiş, gram altın için tarih paylaştı!

Ekonomist Remzi Özdemir borsada olacakları 1 gün önceden tek tek açıkladı!

Selçuk Geçer'den doların gidişatına ilişkin tarihi uyarı! 70 TL'yi görebilir


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön