02 / 05 / 2024

Özgür Özarslan: 3. havalimanının hizmete girmesiyle Türkiye önemli bir hat olacak!

Özgür Özarslan: 3. havalimanının hizmete girmesiyle Türkiye önemli bir hat olacak!

Özgür Özarslan "2018 yılında İstanbul'daki üçüncü havalimanının da hizmete girmesiyle Türkiye önemli bir hat olacak. Herkes bunun idrakinde. Türkiye artık ikinci konumda değerlendirilen bir destinasyon değil" dedi




Türkiye'nin en önemli iki turizm pazarlarından Rusya ve Ukrayna'da Kırım dolayısıyla yaşanan gerginliğin Türkiye'ye gelecek Rus turisti etkilemeyeceği düşünülüyor.


Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Rusya için Türkiye'ye yönelik taleplerde bu yıl da dünya ortalaması ölçeğinde bir gelişmeyle artıda kapatacağımızı umuyorum. Kırım'daki gelişmeler bizi turizm açısından etkilemez" dedi. 


Geçtiğimiz günlerde Rusya'nın önemli turizm fuarlarından İnturmarket'te Rusya Federal Turizm Ajansı ile 2014-2016 yıllarını kapsayacak bir anlaşma imzaladıklarını hatırlatan Özarslan, Rus turistlerin tatil için birinci tercihlerinin Türkiye olduğunu belirtti.


-"Hedefimiz 4,2 milyonu 5 milyona taşımak"


Özarslan, geçen yıl Türkiye'yi 4,2 milyon Rus ziyaret ettiğine anımsatarak, "Rusya için Türkiye'ye yönelik taleplerde bu yıl da dünya ortalaması ölçeğinde bir gelişmeyle artıda kapatacağımızı umuyorum. Kırım'daki gelişmeler bizi turizm açısından etkilemez. Rus turistlerin tercihleri belli. Geçen yıl Moskova'daki ajansımızın kamuoyu araştırmasında, aileyle tatil geçirilebilecek en iyi ülke Türkiye çıktı. Aynı eğilimin devam edeceğini düşünüyorum. Federal Turizm Ajansı Başkanı Alexander Ratkov'un mesajı da bu yöndeydi. Bizim hedefimiz 4,2 milyonu 5 milyona taşımak. O açıdan, Kırım ile bağlantılı olarak turizm sektörünün olumsuz etkileneceği yorumlarını yapmak doğru değil" değerlendirmesinde bulundu.


Akdeniz çanağındaki turizm rekabetinin büyüklüğüne işaret eden Özarslan, "2018 yılında İstanbul'daki üçüncü havalimanının da hizmete girmesiyle Türkiye önemli bir hat olacak. Herkes bunun idrakinde. Türkiye artık ikinci konumda değerlendirilen bir destinasyon değil, ana destinasyon ülkesi" ifadesini kullandı.


Özarslan, bir buçuk milyon yatak kapasitesiyle Türkiye'nin hem Batı Avrupa'da hem BDT ülkelerinde ana destinasyon olduğunu belirterek, Türkiye'nin sunduğu ürün paketleri, hizmet kalitesi, tesisleri ve turizm çeşitliliğiyle hiçbir ülkeyle mukayese edilemeyeceğini kaydetti. 



AA


Geri Dön